Nieuws

Nederlanders hopen in 2022 weer naar de zon te kunnen

0

Een groot aantal Nederlandse gezinnen hoopt in de zomer van 2022 weer naar het buitenland te kunnen. Dit blijkt uit verschillende online peilingen die de afgelopen weken werden gehouden. Ook reisorganisaties zien dat het aantal boekingen voor 2022 groeit. Dit past bij het beeld van de afgelopen herfstvakantie. Schiphol meldde toen dat de luchthaven circa twee miljoen reizigers ontving in de twee weken dat Nederlandse scholieren vrij waren. Dat aantal lag veel hoger dan een jaar eerder het geval was. Populair zijn een vakantie naar Sardinië, een stedentrip naar Barcelona, enzovoorts. Zuid-Europa biedt een garantie op mooi weer in de zomer! Overigens is het er ook in andere delen van het jaar fijn vertoeven.

Zuid-Europese bestemmingen het meest in trek

Niet alleen het fraaie weer in Zuid-Europa is een reden om een vakantie naar Italië (bijv. Puglia), Spanje (bijv. Barcelona) of Portugal (bijv. Porto) te boeken. Ook heb je er alle ruimte om buiten te zijn tijdens de vakantie, wat de kans op besmettingen met het coronavirus verkleint. Overigens ligt het aantal besmettingen in met name Portugal ook nu nog veel lager dan in Nederland en België. Dit valt gedeeltelijk te verklaren door het feit, dat Portugezen zich massaal hebben laten vaccineren. Het percentage mensen dat zich heeft laten vaccineren ligt in Portugal veel hoger dan in Nederland.

Men is toe aan mooi weer in de zomer

Nederlandse zomers stonden al niet bekend om het grote aantal zonuren. Dat werd het afgelopen jaar nog maar eens bevestigd. Het aantal zomerse dagen lag in 2021 veel lager, dan in andere jaren het geval was. Daarbij was deze zomer veel natter. Regenbuien kwamen niet alleen vaker voor, maar waren ook heviger. De beelden uit Limburg staan bij veel mensen nog op het netvlies. De schade die als gevolg van de overstromingen ontstond is nog lang niet overal in de provincie Limburg hersteld. Mede doordat het veel tijd kost, voordat het vocht volledig uit woningen getrokken is. Pas als wanden of het plafond volledig droog is, kan begonnen worden met het herstel. In Zuid-Europa is de kans op dergelijke weersomstandigheden veel kleiner.

Nederlandse gezinnen zien charme van vakantie in eigen land

Toch is de verwachting dat een groter aantal Nederlandse gezinnen in eigen land blijft de komende jaren. Men heeft de afgelopen twee zomers de charme van Nederland ontdekt. De zeer afwisselende natuur, de gezellige steden en de ruimte die je in sommige provincies hebt spreekt mensen aan. Naast het kamperen op een vaste camping, in een eigen tent of een vooraf ingerichte tent, is ook een rondtocht op de fiets populair. Er zijn tal van fraaie fietsroutes uitgezet door Nederland. Onderweg vind je voldoende accommodaties om uit te kunnen rusten voor een volgende etappe.

 

Betaalbaar koken met kerst hoeft niet moeilijk te zijn

Previous article

3 redenen om een website maken uit te besteden

Next article

You may also like