Handig

Nieuw kantoor inrichten

0

Als je een nieuw kantoor gaat betrekken, of de boel eens flink om wilt gooien, dan is dat natuurlijk een leuke, maar intensieve klus. Gelukkig kun je je kantoor ontwerp laten maken door een professional, zodat je over de indeling niet echt zelf hoeft na te denken. Met een rolmaat door het pand lopen is dus niet meer nodig. Alles wordt voor je uitgetekend en (digitaal) aan je geshowd als het af is. Maar wat is nou eigenlijk helemaal hip tegenwoordig? Wij vertellen je in dit artikel wat er eigenlijk niet mag ontbreken binnen jouw nieuwe kantoor.

Bureau

Een bureau is eigenlijk het middelpunt van het kantoor. Een standaard bureau koop je natuurlijk bij een luxe meubelzaak, omdat je toch een bepaalde uitstraling wilt hebben. Wil je je kantoor echt hip laten ogen, kies dan voor een origineel bureau. Kies eens voor een ander model dan recht-toe-recht-aan, maar let uiteraard wel op het ergonomische. Wil je er zeker van zijn dat het bureau naast mooi ook praktisch is, dan kun je kiezen voor een modulair systeem waarin veel opbergruimte is. De lades en vakken zijn dan op verschillende hoogtes geplaatst. Tegenwoordig zijn ook zit-sta bureaus erg populair en ook nog eens goed voor je lijf omdat je niet de hele dag meer zit.

Verlichting

De juiste verlichting is belangrijk voor je gezondheid en je humeur. Als de zon door het raam schijnt, kun je niet alleen helderder zien, maar het geeft je ook een goed gevoel. Het is natuurlijk heel fijn als je veel natuurlijk licht in je kantoor hebt, maar het is ook belangrijk om het juiste soort kunstlicht te hebben. Laat door een professional een lichtplan maken, deze weet precies wat er moet gebeuren om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken. Goede verlichting kan een groot verschil maken in hoe je je tijdens je werkdag voelt.

Kleurgebruik

kleuren van de muren en het plafond moeten helder zijn. Ze kunnen ook met elkaar gecombineerd worden, maar het is aan te raden om een ​​kleurenschema te kiezen dat niet te opzichtig is. Wil je een warme sfeer creëren, kies dan voor lichte kleuren zoals geel, oranje of rood. Deze kleuren geven een gevoel van warmte en geluk. Heb je een mintgroen logo en wil je dat ergens (laten) plaatsen, dan is een ander kleurenpalet wellicht een beter idee. Ook hiervoor zijn er altijd professionals die oog hebben voor detail en dus goed met je kunnen meedenken.

Vloeren

Trends in de vloerenmarkt veranderen snel. De klassieke houten vloer is verleden tijd en is vervangen door prachtige visgraatvloeren, gietvloeren of PVC. Een prachtig en hoogpolig vloerkleed misstaat natuurlijk ook niet, maar moet wel praktisch zijn natuurlijk. Rollende bureaustoelen kunnen hier niet zo makkelijk overheen.

Planten

Planten zijn een must op elk kantoor. Ze maken het kantoor gezelliger en aangenamer en hebben ook nog eens een positief effect op je humeur. Het groen geeft je iets om naar te kijken als je aan het werk bent. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten planten, afhankelijk van hoeveel licht ze nodig hebben.

Zo breng je een eigen magazine uit

Previous article

Wat is het nut van een interim manager?

Next article

You may also like