Huis & Tuin

Nieuwbouw en raamdecoratie: 5x inspiratie

0

Ga je binnenkort jouw nieuwbouwwoning betrekken of ben je hard aan de slag met het creëren van een interieur. Niet alleen de meubels, de vloer en de muren zijn belangrijk, maar ook de ramen. Goede raamdecoratie is dan ook van groot belang. Vraag jezelf eerst af wat de functie moet zijn van de raamdecoratie: wil je een bepaalde sfeer creëren, moet de raambekleding juist praktisch zijn of wil je een combinatie van deze twee? Er zijn genoeg mogelijkheden! Hier vind je 5x inspiratie voor het kiezen van raamdecoratie voor je nieuwbouwwoning.

1: Mooie vouwgordijnen

Een van de mogelijkheden die je hebt is de keuze voor vouwgordijnen. Vouwgordijnen hebben in de eerste plaats een luxe uitstraling en ze kunnen daarnaast veel sfeer bieden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een linnen stof waar het natuurlijke licht nog doorheen kan komen. Zo houdt je toch een lichte ruimte maar speel je met de manier waarop het zonlicht naar binnen komt.

2: Houten jaloezieën kopen

Een andere manier waarop je sfeer kunt creëren is de keuze voor houten jaloezieën. Je kunt houten lamellen op maat kopen wanneer je bijvoorbeeld een scandinavisch interieur wilt creëren met natuurlijke elementen en organische lijnen. De houten jaloezieën  zijn dan de perfecte aanwinst. Daarnaast zijn deze jaloezieën enorm praktisch: je kunt ze door middel van een koord of lus aanpassen aan de stand van de zon. Zo blokkeer je warme zonnestralen en houdt je jouw woning koel.

3: De praktische kant van rolgordijnen

Een derde mogelijkheid in de keuze voor raambekleding is het rolgordijn. Rolgordijnen zijn al jaren een geliefde vorm van raamdecoratie.  Dit komt omdat het vaak gaat om eenvoudige maar toch sfeervolle stoffen die echt een toevoeging hebben aan het interieur. Daarnaast is het ook nog eens een goede keuze omdat je heel veel soorten kunt kiezen. Zo kun je verduisterende varianten kopen maar ook lichte.

4: Stijlvolle shutters

Ook shutters zijn een goede manier om jouw woning een opvallend element te geven. Shutters zijn stijlvol en creëren enorm veel sfeer in huis. En daarnaast kun je ze ook nog eens heel gemakkelijk schoonhouden.

5: De klassieke gordijnen

Tot slot is ook het klassieke gordijn een aanrader. Het voordeel van het gordijn is dat deze in heel veel soorten, maten en kleuren verkrijgbaar is. Je kunt ze daarnaast strak naar beneden laten hangen of juist met een koord een mooie vorm geven. Er is van alles mogelijk!

Hoe ver is eSIM in Nederland en wat is het?

Previous article

Gordijnen op maat: is dat nodig of kun je ook standaard gordijnen nemen?

Next article

You may also like