HandigInternetTechTrends

Online gamen in tijden van corona

0

Online gamen is de ideale manier om verveling tegen te gaan. Zeker in deze tijden van corona, quarantaine en sociale onthouding kun je je hier prima mee vermaken. Wanneer je er helemaal in opgaat, vergeet je misschien zelfs even de ellende in de wereld om je heen. Geen idee wát je moet spelen? We zetten vijf totaal verschillende spellen voor je op een rij!

Houseparty

Het is een app op je telefoon waarmee je kunt videobellen met vrienden. Maar ook vrienden van vrienden kunnen inhaken, zodat er als het ware een huisfeest ontstaat. Niet zo gek ook dat deze applicatie ‘Houseparty’ heet. En behalve bellen, kun je er ook spelletjes op spelen met zijn allen. Zoals Quick Draw, waarbij je voorwerpen moet tekenen die anderen kunnen raden. Trivia, waarbij je je een quiz gaat spelen. En chips and guac. Zo heb je gewoon het gevoel alsof je gezellig een avondje met vrienden doorbrengt. Ideaal!

The Sims

De coronaquarantaine vraagt er eigenlijk om om nog eens een ‘gouwe ouwe’ boven water te halen. The Sims is nou typisch zo’n spel, waar je je de hele middag of avond mee bezig kunt houden. Je maakt je poppetjes, je bouwt het huis van je dromen en je laat je personages een leven leiden zoals jij dat wilt. Niets is te gek bij The Sims en de mogelijkheden zijn oneindig. Althans, als je gebruik maakt van de handige trucjes om geld te verdienen, zoals de snelcode ‘motherlode’. Ging dat in het echte leven ook maar zo makkelijk!

Blackjack

Breng je regelmatig een bezoek aan het casino en kun je daar nu niet terecht, omdat de deuren gesloten blijven? Hartstikke balen natuurlijk, maar je bent echt niet afhankelijk van de fysieke gokhallen. Je kunt ook op internet een heleboel kansspellen spelen. En nee, niet alleen de fruitautomaten, waar normaal ook een computer achter zit. Tegenwoordig speel je net zo goed poker, roulette en blackjack online. Dat gebeurt via een livestream met een dealer die op afstand achter de camera staat. Net zo spannend, alleen in deze tijden een stuk veiliger!

Fifa 2020

Nu de Eredivisie stil ligt, er geen wedstrijden meer worden gespeeld in aanloop naar het Europees Kampioenschap en je óók niet bij je amateurclub terechtkomt, is er nog maar één oplossing. Fifa 2020. Op deze virtuele manier kun je gelukkig altijd blijven voetballen. En met behulp van de online multiplayerfunctie kun je dat ook met je vrienden doen. Oh ja, vergeet niet dat niet alleen je duimen in beweging moeten blijven, maar sta af en toe zelf ook even op van achter je spelcomputer.

League of Legends

Ben je een rasechte gamer en zijn alle voorgaande spellen in dit lijstje niet jouw ding? Dan is League of Legends misschien meer wat je zoekt. Dit spel is gebaseerd op Warcraft III en is een multiplayer online battle arena. Een hele mond vol, maar het komt erop neer dat je een personage speelt dat lid is van een team van drie of vijf spelers. Dat team neemt het weer tegen een ander team van computergestuurde of menselijke spelers op. Beide teams hebben een Nexus en wie die aan het einde van de battle nog heeft, die wint.

Beste 3D printer van 2023

Previous article

Door Corona in de geldproblemen? Zo kun je als ZZP’er bijlenen

Next article

You may also like