Huis & Tuin

Ontdek welke vloer bij jouw woning past

0

Niets is zo belangrijk voor een woning dan het hebben van een mooie vloer. Naast de muren, heb je natuurlijk ook heel veel oppervlakte aan vloer. Dat betekent niet alleen dat het hele huis verandert als je de vloer verandert. Het kan ook betekenen dan het lastig is om de juiste type vloer uit te zoeken. Wij helpen jou in deze blog!

Het is dus een flinke klus om een nieuwe vloer uit te kiezen. Niet alleen omdat het lastig is om een compleet beeld te krijgen van wanneer de vloer er eenmaal ligt. Je kunt het tenslotte niet ‘even’ neerleggen. Maar ook de keuze op het gebied van vloeren is gigantisch. Van pvc vloeren tot laminaat. En van tapijt tot aan parket.

Tip! Wil jij een nieuwe vloer hebben? Kijk eens bij issa vloeren. En om jou te helpen met het vinden van de juiste vloer hebben wij verschillende vragen voor je opgesteld.

#1: in welke ruimte komt de vloer straks te liggen?

Deze vraag is heel belangrijk, want in een slaapkamer wil je bijvoorbeeld het liefst een geluiddempende en onderhoudsvriendelijke vloer hebben. PVC, vinyl en tapijt zijn dan ook fijne keuzes voor in de slaapkamer. In de badkamer heb je het liefst een stenen vloer voordat het vochtig wordt, maar PVC-vloeren zijn steeds beter geworden. Dit geldt ook voor de keuken.

Mensen vinden een nieuwe vloer in de woonkamer misschien nog wel het aller moeilijkste. Terwijl daar het meest mogelijk is. Toch is dit ook de plek waar je vaak het meeste bent. Daarom zijn laminaat, parket en PVC de beste oplossingen. Omdat deze ook makkelijk schoon te maken zijn.

#2: vloerverwarming ja of nee?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming en dat is niet gek. Want het is een heel mooie en makkelijke oplossing voor het verwarmen van je vloer. De reden dat we deze vraag stellen is alleen omdat niet elke vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De beste combinatie is een stenen vloer, PVC of laminaat.

#3: wat is je budget?

Je kan je voorstellen dat de ene vloer meer kost dan de andere vloer. Juist daarom is het goed om vooraf te weten wat je budget is. Voordat je helemaal verliefd wordt op een vloer, terwijl de prijs te hoog voor jouw budget is. Vloeren worden altijd per m2 berekend. Daarom is het goed om vooraf ook goed te weten hoe groot de oppervlakte is. Vaak kan je dit terugvinden in de bouwtekeningen. En anders geldt natuurlijk altijd nog de zin: meten is weten. Ook kan je vaak een goedkopere vloer vinden wanneer je bijvoorbeeld een restpartij opkoopt. Dit kan interessant zijn, maar alleen wanneer je zeker weten dat je genoeg ervan kunt halen natuurlijk.

Welke vloer dus bij jouw woning past, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan waar je de vloer gaat leggen, je smaak uiteraard, maar ook of je gebruik maakt van vloerverwarming. En dan heb je natuurlijk nog de vraag wat jouw budget is.

Als je inspiratie op voelt doen over vloeren dan kun je hier altijd even zoeken!

Schoonheidssalon aan huis beginnen: handige tips

Previous article

Het belang van jaarlijks je verzekeringen checken

Next article

You may also like