InternetTrends

Oude sieraden? Hier 3 tips

0

Veel mensen hebben oude sieraden thuis liggen. Wanneer je deze sieraden eigenlijk nooit (meer) draagt, liggen ze misschien stof te vangen in jouw sieradenkistje. Kom je ze tijdens het opruimen weer tegen? Dan weet je misschien niet wat je ermee moet doen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk drie tips op een rijtje die van pas komen als je niet weet wat je met jouw oude sieraden moet doen.

1. Tweede leven geven
Als je oude sieraden nooit meer draagt, besluit je misschien om ze weg te gooien. Zonde, want je kunt ze ook een tweede leven geven. Dit kan op verschillende manieren. Allereerst kun je van twee oude sieraden één sieraad maken. Heb je bijvoorbeeld een oude ring en een oude ketting? Kijk dan eens of het mooi is om de ring aan de ketting te hangen. Op deze manier maak je van twee oude sieraden een ‘nieuw’ sieraad.

Heb je geprobeerd om twee sieraden samen te voegen tot één sieraad, maar staat het resultaat je niet aan? Gooi de sieraden dan niet direct weg, maar kijk of je er iemand anders blij mee kunt maken. Als het om een erfstuk gaat, is er misschien iemand in de familie die het leuk vindt om het sieraad te krijgen. Heb je kinderen? Dan kun je het oude sieraad ook aan één van hen geven. Misschien vinden zij het geweldig om het sieraad van hun (over)grootmoeder of -vader te dragen.

2. Laten taxeren
Veel mensen weten niet dat oude sieraden veel geld op kunnen leveren. Daarom doe je er goed aan eerst de waarde van een sieraad te bepalen voordat je er afstand van doet. Veel mensen zoeken op het internet naar manieren om de waarde van oude sieraden te bepalen. Je vindt hier vast en zeker een aantal technieken, maar het is niet verstandig om zelf de waarde te bepalen. Waarom niet? Omdat je mogelijk een aantal zaken over het hoofd ziet. Zo kun je zelf bijvoorbeeld niet inschatten of er sprake is van verzamelwaarde.

Ben je benieuwd hoeveel jouw oude sieraden waard zijn? Laat ze dan taxeren door een professional. Stuur jouw sieraden nooit op, maar neem ze liever mee naar Specialisten van Waarde. Deze professionals hebben de benodigde kennis van kostbaarheden. Bovendien staat niet het geld dat zij kunnen verdienen hier op de eerste plek, maar de klant.

3. Verkopen
Je kunt oude sieraden een tweede leven geven en laten taxeren, maar verkopen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit wordt vooral gedaan als een taxatie heeft uitgewezen dat oude sieraden (veel) geld waard zijn. Een gouden ring, ketting, armband of horloge kan je bijvoorbeeld een leuk bedrag opleveren. Voor het verkopen van goud is het van belang dat je een geschikte partij vindt. Verkoop oude, gouden sieraden nooit aan de eerste beste partij die je tegenkomt, maar zoek altijd eerst even uit met wie je precies te maken hebt. Op deze manier is de kans dat je opgelicht wordt een stuk kleiner. Daarbij komt dat je altijd een eerlijke prijs krijgt voor oude sieraden als je deze aan een specialist verkoopt.

De kosten van American factoring 

Previous article

Dit wil je weten over chlamydia

Next article

You may also like