Internet

Overstappen naar glasvezel of nog even wachten?

0

Veel mensen kijken uit naar een glasvezelverbinding thuis. Een snellere verbinding voor internet is altijd welkom, zeker nu we steeds meer dingen online zijn gaan doen. We eisen veel van onze internetverbinding, willen graag met meerdere personen tegelijk online kunnen zijn. Online kunnen gamen, en tegelijk een serie bekijken. TV on demand gebruiken, terwijl iemand anders zit te Netflixen op een tablet. Videobellen, dat doen we ook volop. En allemaal het liefst tegelijk. Niet iedere internetverbinding is daar tegen opgewassen. Glasvezel wel, en dat betekent dat velen niet kunnen wachten tot zij over kunnen stappen. Maar nog even wachten is in veel gevallen ook helemaal niet zo erg.

Heb je het al nodig?

Het snelste internet! Dat wil je hebben! En wel nu! Providers laten geen kans onbenut om je over proberen te halen om over te stappen naar een snellere verbinding, zoals glasvezel. Ga je glasvezel vergelijken met andere verbindingsmogelijkheden, dan vallen de hoge snelheid en goede stabiliteit al snel op. Een goede reden om over te stappen, menen velen.

Nog niet voor iedereen is dat echter mogelijk. Glasvezel moet letterlijk door het hele land worden aangelegd, onder de straat, in de grond. Dat is nogal een klus. Momenteel gaat het hard, en wordt wijk na wijk, stad na stad, aangesloten op het netwerk. Misschien heeft jouw straat er ook al door open gelegen. Het kan echter nog wel even duren tot heel Nederland de keuze heeft om over te stappen, zo’n project kost nu eenmaal wat tijd.

En ook als je de mogelijkheid hebt om over te stappen, wil dat niet zeggen dat je het meteen moet doen. Om je huis aan te sluiten op glasvezel is jouw toestemming nodig, omdat er ook in je tuin gegraven moet worden. Als je deze hebt gegeven betekent dat niet dat je ook direct moet overstappen. Als je het met je bestaande internetverbinding nog prima redt, en op dit moment nog geen hogere snelheid nodig hebt, is er ook niks mis mee om nog even te wachten met overstappen.

Je kunt ook wachten tot er meer aanbieders komen

Weet je niet zeker of jouw provider al glasvezel aanbiedt? Je kunt dan de ene provider vergelijken met de andere; misschien kun je bij een andere provider al eerder en/of voordeliger over glasvezel beschikken. Kun je op dit moment nog best zonder die hogere snelheid, en wil je niet meer betalen dan nodig is? Dan kun je even wachten met overstappen en op een later moment bekijken wat de slimste en voordeligste keuzes zijn.

Goede pokerspeler worden? Dit heb je nodig!

Previous article

Aan deze dingen moet je denken als je start als zelfstandige in de zorg

Next article

You may also like