Handig

Pallet of pakketje?

0

Werk jij in een magazijn waar veelal grote producten worden verstuurd? Dan zul je regelmatig met het dilemma te maken krijgen of je een pallet of een pakketje moet versturen. Sommige producten lijken er net tussen te vallen, waardoor het besluit lastig is om te maken. In deze blog vergelijken we de twee opties, zodat de keuze voor jou makkelijker te maken is. Lees snel verder!

Pakketjes

Over het algemeen worden pakketjes verstuurd voor kleinere producten, in sommige gevallen zelfs zo klein dat ze door de brievenbus passen. Maar goed, wanneer jij in het dilemma zit tussen een pakketje of een pallet, zullen we niet over een klein product spreken, maar eerder over grote producten of producten die er net tussen vallen. Ook in het geval van meerdere producten kan het voordelig zijn om alsnog voor het pakketje te kiezen: meestal heb je minstens acht dozen nodig voordat je de prijs van een pallet voordelig maakt. Een ander gegeven dat je mee kunt nemen om de keuze voor het pakketje makkelijker te maken, is door aan je klant te denken. Vooral particuliere klanten zullen niet op een pallet zitten te wachten en simpelweg de ruimte niet hebben om deze te bewaren. In dit geval is een groot pakket, of meerdere pakketjes, een betere keuze.

Pallet

Spreken we over een grotere bestelling, dan is het vaak erg makkelijk om een pallet te pakken. Dit scheelt in veel gevallen niet alleen veel werk, het kan ook steviger zijn en daardoor beter voor de klant. Pallets komen in veel verschillende formaten, waardoor het goed is om na te denken over welk formaat jij pakt. Een particuliere klant zal bijvoorbeeld niet op een Europallet zitten te wachten, waar een zakelijke klant daar waarschijnlijk wel ruimte voor heeft.

De keuze voor een pallet is vaak de juiste keuze, vooral bij twijfel. Wanneer jij met een bestelling van een hoog gewicht te maken hebt, scheelt het bijvoorbeeld veel sleepwerk. Zijn de producten erg groot, dan kun je de producten ook in één grote doos op een pallet doen. Dit telt nog steeds als pallet, maar zorgt ervoor dat jij geen uren bezig bent met het inpakken van meerdere dozen. Het is vervolgens bij een pallet wel belangrijk dat je producten tijdens het versturen niet kunnen bewegen. Dit doe je bijvoorbeeld door je pallet in te sealen: een kleine plastic laag zorgt ervoor dat je dozen op de pallet blijven staan en dat er geen schade opgelopen wordt.

Shops United

De overweging tussen een pallet en pakketjes heeft natuurlijk ook enorm te maken met welke verzendkosten jouw leverancier hanteert voor beide methodes. Wanneer jij de perfecte leverancier wil vinden voor jouw situatie, is het slim om eens een kijkje te nemen op shops-united.nl. Je maakt hier eenvoudig een account aan, waarna verschillende specialisten gaan kijken wat de perfecte leverancier voor jouw wensen is. Hierbij wordt natuurlijk niet alleen het tarief in acht gehouden, maar ook andere eisen, zoals leveringstijden, manier van verzending en nog veel meer! Verstuur jij binnenkort met DHL, PostNL of toch wat anders?

Een optimale werking van je machine met een automatische vetsmering

Previous article

Zo kom je van een saaie badkamer af

Next article

You may also like