Trends

Raamdecoratie op maat: hier moet je aandenken 

0

De kers op de taart wat betreft de inrichting van jouw woning? Dat is toch wel de raamdecoratie. Maar als je wilt weten hoe je deze raamdecoratie op maat moet realiseren, dan moet je even deze blog lezen. In deze blog vertellen we jou namelijk alles over raamdecoratie op maat. 

Omdat elk huis anders is, is het soms lastig om raamdecoratie op maat te vinden. En dat terwijl gordijnen die precies tot aan de grond komen of houten jaloezieen wel je woning af kunnen maken. Alleen daarom al raden we je aan om je goed in te lezen in raamdecoratie op maat. Het positieve is dat je makkelijk raamdecoratie op maat kunt realiseren door dit uit te besteden. Zij zorgen er dan voor dat alles perfect op maat wordt gemaakt, waardoor jij het alleen op hoeft te hangen. Of kies ervoor om dat raamdecoratie ook op te laten hangen. Dan hoef jij je helemaal nergens zorgen over te maken. 

Maar raamdecoratie op maat laten maken en direct op laten hangen? Daar zit wel een prijskaartje aan. Gelukkig kun je jouw plissegordijnen ook zelf op maat maken en ophangen. Scheelt jou weer in de portemonnee! 

Meten = weten

Als we het hebben over raamdecoratie op maat dan is meten echt weten. Meten is een klusje dat je heel serieus moet nemen. Online kun je veel meetinstructies vinden. Maar we zullen ze hier ook nog even doornemen. Het is belangrijk dat je secuur werkt en jezelf altijd nog even checkt. Want een fout is echt snel gemaakt. En hierdoor kan het zijn dat jouw raamdecoratie dan toch straks niet meer lekker past. En dat wil je kosten wat kost voorkomen. Controleer ook altijd of je de juiste maten hanteert. Zo heb je binnenmaten en buitenmaten. De vraag is altijd: waar wil je dat je gordijnen of je jaloezieën komen te hangen. Voor het raam of binnen in het raamkozijn. En controleer jezelf altijd nogmaals voordat je de maten gaat doorgeven.

Kies jij ervoor om de raamdecoratie uit te besteden? Dan kan je in sommige gevallen ook rekenen op rekenhulp! Dan komt iemand jou helpen met het volledig rekenen en op maat maken van de raamdecoratie. 

Zelf opmaat maken van raamdecoratie

In sommige gevallen kun je er ook voor kiezen om raamdecoratie te kopen dat nog op maat gemaakt moet worden. Wij hebben in de praktijk gezien dat dit vaak niet zo mooi wordt. Je ziet dan namelijk duidelijk waar er gesneden of geknipt is. En zit je een millimeter verkeerd op een lang stuk, dan past de raamdecoratie toch niet helemaal goed in het raam. Het vaak nog oplossen zorgt ervoor dat het niet mooier wordt. Omdat raamdecoratie een dure uitgaven kan zijn, raden wij je aan om het direct goed te doen. Dus door je raamdecoratie niet zelf op maat te maken, maar het uit te besteden aan een gerenommeerd bedrijf. 

Of kies voor een bedrijf waarbij je de maten direct kunt doorgeven zodat het in de fabriek al op maat gemaakt kan worden. 

Wil je jouw raamdecoratie afmaken met plakfolie? Bekijk dan even deze video!

Zijn paddo’s illegaal om te gebruiken?

Previous article

Checklist voor het schoonmaken van schoolklas 

Next article

You may also like