Nieuws

Rapé poeder, wat is het precies?

0

Rapé poeder is een prachtig bewijs dat Moeder Aarde ons alle medicijnen geeft die we nodig hebben. De eigenschappen ervan kunnen helpen bij veel fysieke aspecten, maar rapé snuiftabak kan ook de psyché genezen. Maar wat is rapé poeder precies en hoe werkt het?

De bijzondere kracht van rapé poeder

Sjamanen uit het Amazonebekken hebben de traditie van het gebruik van tabak overgenomen van hun voorouders. Bij leden van de oeroude Maya- beschaving diende rapé als een brug tussen de fysieke en spirituele wereld. De kracht van de geest werkt als een sterke golf die alle onzuiverheden van het lichaam wegspoelt. Zo wordt marihuana in de plantenwereld beschouwd als vrouwelijke energie die ons hart opent voor de schoonheid van de omringende wereld, terwijl rapé gezien wordt als mannelijke energie die synoniem staat voor aarding, herstel van controle en stimulering van creatieve activiteit.

 Is rapé poeder een drug?

Laten we dit voorop stellen: rapé poeder is geen drug. Respect voor de plant staat voorop. Elke plant heeft zijn eigen specifieke vorm van bewustzijn en bij inname bezoekt de soort letterlijk ons ​​bewustzijn. Het innemen van rapé geschiedt traditioneel door twee personen. De poeder wordt door een bamboebuis geblazen door degene die tegenover je zit. Beide mensen kijken elkaar recht in de ogen aan en beginnen met het innemen rapé poeder via het linkerneusgat, dat de dood symboliseert, om vervolgens het poeder te inhaleren via het rechterneusgat, dat wedergeboorte kenmerkt. Tegenwoordig kun je het innemen van rapé poeder echter ook in je eentje doen. 

Samenstelling van rapé poeder

De belangrijkste ingrediënten van rapé zijnde as van de schors van de Pau Pereira-boom en Azteekse tabak. Deze tabakssoort is geen rookproduct en de werking is meer dan twintig keer sterker dan gewone tabak. Bij onjuist gebruik kan zo’n sigaret een man bewusteloos maken. Rapé bestaat uit een gevarieerd mengsel van zaden van diverse planten en gedroogde bladeren. Elk mengsel heeft verschillende eigenschappen. Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, kun je kiezen voor een bepaalde mix. 

Negatieve energie verwijderen

Sommige mensen gaan bijvoorbeeld voor reiniging van negatieve entiteiten. Panema staat bekend als het Indiase equivalent van pech. De energiegolf die in een oogwenk het hele lichaam binnendringt, is ondraaglijk voor alle negatieve entiteiten in ons lichaam. Iemand kan dankzij het gebruik van rapé poeder in een oogwenk verlost raken van de onzuivere krachten die hem elke dag bedriegen en de waarheid verbergen. De chakra’s worden harmonisch, de egalisatie van energie is direct voelbaar en je staat letterlijk weer met beide benen op de grond.

Goed voor de sinussen

Op fysiek niveau is rapé poeder uitstekend voor het reinigen van de sinussen. Het is zonder enige twijfel beter dan welk chemisch middel dan ook en na slechts enkele toepassingen kan het probleem van een verstopt septum tot het verleden behoren. Gebruik je rapé poeder in een afgesloten ruimte, dan kun je deze het beste vooraf reinigen door middel van kruiden en passende mantra’s. Kies de portiegrootte verstandig. Het is raadzaam om te beginnen met kleine doses. Bij inname van te grote hoeveelheden kan rapé namelijk duizeligheid veroorzaken en in ernstige gevallen zelfs braken.

Wijn afstemmen op het moment: vind een wijn bij iedere gelegenheid!

Previous article

Een musthave in de bouw: een goede werkbroek

Next article

You may also like