Huis & Tuin

Restyle je rommelzolder tot sfeervolle kamer

0

De zolder, vaak een ruimte die iedereen met een ander doeleind gebruikt. Sommigen gebruiken het als opslagruimte, de ander gebruikt het als kantoor, slaapkamer, washok of misschien wel als sportkamer. Er zijn oneindig veel opties! Misschien ben jij wel degene die geen idee heeft wat je met de zolderruimte moet doen. Om ervoor te zorgen dat jouw rommelzolder een nette sfeervolle kamer wordt, heb ik een aantal tips voor je. Of dit nou een logeerkamer is, een speelkamer of kantoor.

Praktisch maar stijlvol inrichten!

De truc is om je zolder praktisch in te richten. Vaak ligt er een hoop rommel, waarvan de helft de prullenbak in kan. Zoek daar eerst alles uit, een vervelende klus maar wat gedaan is is gedaan! Kijk vervolgens naar de ruimte die je nog overhebt en welke spullen je wil opbergen. Koop een aantal opbergboxen en stop daar de spullen in! Handig is om een sticker op de box te plakken zodat je weet wat erin zit. Wanneer je zolder een schuin dak aan één kant of twee kanten heeft is dit al helemaal ideaal. Je kunt namelijk deze opbergboxen zo onder de schuine  kant schuiven! Kies voor een opbergbox van stof, die zien er gezellig uit en zo zie je niet direct wat erin zit. Het geheel oogt zo een stuk netter!

Een sfeervolle kamer creëeren

Nu is het tijd om van je opgeruimde zolder een sfeervolle kamer te maken. Of je nu van plan bent om het om te toveren tot een kantoor, logeerkamer of ‘chill’ ruimte.  Een bank is zeker een must-have. Voeg hier een paar kleurrijke kussens van verschillende stoffen aan toe et voilà! De eerste stap is gezet. Een zolder heeft vaak alleen een dakraam en er is niet veel lichtinval. Daarom is het handig om sfeerlampen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn kooldraadlampen een enorme trend. Een milieuvriendelijke variant van gloeilampen, aangezien die in Nederland verboden zijn. Kooldraadlampen geven warm licht af en passen perfect binnen een industrieel interieur waardoor het enorm gezellig wordt op jouw zolder! Kies voor een staande lamp, zodat je meteen een heuse eyecatcher te pakken hebt! Om het af te maken is natuurlijk een zacht vloerkleed altijd een top idee, met een leuke bijzettafel en een aantal kaarsen. Sfeervol wordt het zo zeker!

Een donkere zolder

Afhangend van wat je met je zolder wil gaan doen, is de zolder meestal een donkere ruimte met een dakraam. Wanneer je de zolder wil gaan gebruiken als slaapkamer is dat ‘s nachts erg fijn, maar overdag niet zo leuk. Vandaar dat lampen aan te raden zijn! Wat betreft raamdecoratie voor ’s nachts zijn dakraamrolgordijnen fantastisch! Onlangs te verkrijgen bij Veneta.com, een systeem wat strak met het dakraam meebeweegt en al het lichtinval tegengaat. Heerlijk slapen! Schaf dus zeker een rolgordijn voor een dakraam aan!

Online kansspelen zijn in België legaal en dit is waarom!

Previous article

Hoe veilig is een vingerafdrukscanner? 

Next article

You may also like