Trends

Schoonheidssalon aan huis beginnen: handige tips

0

Het is voor veel mensen een droom: een schoonheidssalon aan huis beginnen. Misschien werk je al een tijd in een schoonheidssalon, maar wil je voor jezelf gaan starten. Of wellicht ben je juist van plan om een carrièreswitch te maken. Het is vrij eenvoudig om een schoonheidssalon aan huis te beginnen, mits je de juiste voorbereidingen treft. Lees gauw verder voor onze tips.

Betaalsysteem voor je klanten

Na de behandeling wil je natuurlijk dat je klanten kunnen betalen. Dit zal met contant geld zijn, maar ook met pin. Steeds meer mensen betalen tegenwoordig met pin, en hebben geen contant geld op zak. Voorkom dat deze klanten achteraf moeten betalen, want dit brengt het grote risico met zich mee dat het wordt vergeten. Ook als kleine ondernemer kun je tegenwoordig eenvoudig gebruik maken van pinautomaten. Zo kan er netjes met pin worden betaald in je zaak. Een modern pinapparaat is klein van formaat en lichtgewicht. Het hoeft niet altijd meer zo’n groot kastje te zijn. Wel zo praktisch. De bon kun je ook via sms of e-mail toesturen naar de klant, als je geen bonnetjes wilt printen. Dat werkt eenvoudig.

Inschrijven als ondernemer

Als je voor jezelf gaat beginnen, moet je je inschrijven als ondernemer bij de KvK. Ook als je een zaak aan huis opent. Dit lijkt een behoorlijke stap, maar het is eigenlijk zo geregeld. Je krijgt ook direct een btw-nummer, wat tevens belangrijk is voor het runnen van een bedrijf.

Verzekeringen en vergunningen

Je kunt niet zomaar een salon aan huis openen. Je hebt een vergunning nodig vanuit de gemeente. Zorg dat je deze tijdig aanvraagt, aangezien het wel even kan duren totdat je goedkeuring krijgt. Verder is het slim om aan verzekeringen te denken, mocht er iets gebeuren. Je kunt je maar beter indekken tegen schade.

Werkplek aan huis inrichten

Denk goed na over de precieze inrichting van je werkplek aan huis. Je klanten komen immers bij jou over de vloer, wat het belangrijk maakt dat het er goed uitziet. Je werkplek maakt namelijk ook onderdeel uit van je visitekaartje. Welke plek in huis wijs je aan als werkplek? Denk aan een extra slaapkamer, een tuinhuisje of een deel van de garage – om maar iets te noemen. Creëer een prettige, schone en opgeruimde omgeving, en zorg dat men bijvoorbeeld niet direct langs je persoonlijke spullen hoeft te lopen. Het is namelijk toch wel belangrijk om werk en privé enigszins gescheiden te houden. Dit vormt een extra uitdaging als je het bedrijf aan huis begint, maar het is zeker niet onmogelijk. Hang ook een bordje op aan de voorkant van je huis, zodat mensen weten dat ze aan het goede adres zijn.

Spread the word

Je wilt uiteraard veel gasten ontvangen in je salon. Spread the word! Deel op social media dat je een eigen salon begint, en vraag geïnteresseerden om alvast een afspraak te maken. Zo bouw je een klantencirkel op – belangrijk voor je succes.

Manieren om kunst te verkopen

Previous article

Ontdek welke vloer bij jouw woning past

Next article

You may also like