HandigHuis & Tuin

Schoonmaakfouten die bijna iedereen (dus jij ook) maakt

0

Het schoonmaken van je huis blijft iets waar je nooit om zal staan te springen. Het is bijna niemands favoriete klusje, en dus ben je blij als je het gehad hebt. Maar heb je het dan wel goed gedaan? Er zijn genoeg dingen waarvan bijna iedereen denkt dat het goed is, maar eigenlijk doet het meer kwaad dan goed. Doe jij de volgende dingen ook?

Niet direct op het oppervlak

Je wil even een doekje over de tafel halen. Spray wat allesreiniger op de tafel en… Stop! Spray schoonmaakmiddelen niet direct op het oppervlak, maar op de doek of spons waarmee je schoon gaat maken. Dit is beter voor het oppervlak en zorgt er ook nog voor dat je er meer uit kunt halen. Vooral bij roestvrij staal, hout en glas is dit belangrijk.

Van links naar rechts

Veel mensen beginnen links met schoonmaken, vegen naar rechts en weer terug naar links. Als je er over nadenkt, verspreiden je reinigingsdoeken het vuil dan alleen maar. Zorg dat je op elke plek maar één keer veegt en maak bijvoorbeeld een ‘s’ beweging.

Vieze sponzen

Heb je er wel eens over nagedacht hoe veel viezigheid er in een spons zit? Erg veel, dus. Doordat je de volgende keer met diezelfde spons weer schoon gaat maken, doe je eigenlijk meer kwaad dan goed. Maak de spons minstens één keer per week schoon door hem bijvoorbeeld in heet water te weken of een beurt in de vaatwasser te laten.

Volle stofzuiger

Wellicht heb je wel eens last gehad van een gek geurtje uit de stofzuiger, of zuigt hij alles niet meer goed op zoals voorheen. Maak hem een keer goed schoon. Gooi hem niet alleen regelmatig leeg, maar kijk ook goed in de buis en andere onderdelen of er geen haar, stof etc. vast zit.

Ramen zemen met zon

Een warme, zonnige dag klikt als de perfecte dag om even de ramen goed schoon te maken. Als er zon op schijnt, zie je alle viezigheid ook het beste. Je kan hier echter beter mee wachten tot het wat bewolkter is. Door de warmte van de zon droogt het water met de schoonmaakmiddelen snel op, wat voor vlekken zorgt.

Te snel

Even snel schoonmaken voordat die mensen op bezoek komen, iedereen doet het wel eens. Niet gek, maar doordat je het zo snel doet, heeft het minder effect dan je waarschijnlijk denkt. Als je schoon gaat maken, wil je dit het liefst goed doen en er tijd voor nemen.

Drie manieren om aan een baan te komen

Previous article

De beste banden voor bij snikheet weer

Next article

You may also like