Werk & School

Teambuilding in 2019: zo pak je dat aan

0

Wil jij de saamhorigheid vergroten binnen jullie team? Wil de je samenwerking onderling stimuleren? En bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in talenten en ambities? Kies dan voor teambuilding. Teamtraining, communiceren met stijl of angstcultuur wegnemen op de werkvloer? Het kan allemaal! Wij vertellen je in deze blog alles wat je moet weten over teambuilding anno 2019.

Meer dan alleen gezelligheid

Een teamuitje of personeelsuitje is natuurlijk ontzettend gezellig om te doen. Je leert je (nieuwe) collega’s kennen en ziet elkaar eens anders dan alleen op de werkvloer. Maar een personeelsuitje is veel meer dan alleen gezelligheid. Het draait bij teambuilding om veel diepere lagen. Wij vertellen je waar je aan moet denken!

1. Zorg voor een activiteit voor iedereen

Soms heb je heel actieve en spannende personeelsfeestje. Zoals bij een escape rooms of een obstacle run. Maar niet alle medewerkers kunnen deze activiteiten aan. Bijvoorbeeld omdat ze wat ouder zijn of omdat ze bepaalde mankementen hebben. Kies daarom voor een bedrijfsuitje waar iedereen aan mee kan doen. Ze creëer je een leuke dag voor iedereen.

2. Wees origineel

Het is natuurlijk lastig, maar een origineel bedrijfsuitje blijft het meest hangen. Denk bijvoorbeeld aan een interactief spel dat je na een lange vergadering of presentatie direct kunt in starten. Of houd een rally met oldtimers. Onderweg moeten jullie dan verschillende opdrachten doen. Is iedereen wel goed te been? Maak dan van jullie eigen kantoor een escape room!

3. Voor een bepaalde diepgang

Je kunt een bedrijfsuitje op een simpele doch doeltreffende manier meer diepgang geven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van naambadges. Zo kan iedereen zijn of haar collega’s bij naam noemen. Dat zorgt voor meer verbinding. Je kunt er ook voor kiezen om een professionele trainer uit te nodigen. Hij of zij houdt dan een vooraf opgesteld doel voor ogen. En helpt jou en je team hier naartoe te werken.

4. Bepaal samen de doelen

Jij als organisator kunt natuurlijk de doelen bepalen, maar je kunt het ook in de groep groeien. Zo kiezen jullie samen voor de beste diepgang. Denk bijvoorbeeld aan een ideeënbusje bij het koffiezetapparaat. Of stuur een mailtje, in vertrouwen, naar de organisator. Hierdoor kunnen jullie samen werken aan meer aansturing, extra motivatie of het meetbaar maken van successen!

Wat is HPE OEM? Uitleg en advies

Previous article

Een bedrijf starten zonder geld, kan dat?

Next article

You may also like