Trends

Tips om een studio zo efficiënt mogelijk in te richten

0

Woningen komen in allerlei verschillende vormen en maten. Als jonge starter of student heb je vaak niet het kapitaal om een enorme villa voor jezelf te kunnen betalen. De kans is groot dat je dan in een klein appartementje of studio woont. Een studio woning is een ideale type woning omdat je alles in één ruimte hebt, maar dat is tegelijkertijd ook de valkuil van een studiowoning. Omdat alles in één ruimte is, lijkt het misschien snel rommelig en is de ruimte al snel vol. Wat kun je in dat geval het beste doen om toch je studiowoning zo goed mogelijk in te richten? Wij geven tips.

Een compacte bank

Natuurlijk is een grote bank heerlijk om in te kunnen ploffen, maar je hebt niet altijd een enorme fauteuil nodig om te kunnen relaxen in je woning. Voor een studio is een compacte 2-zitsbank ideaal, omdat je zo precies hebt wat je nodig hebt zonder dat het al te veel ruimte inneemt. Op een 2-zitsbank kun je samen met een vriend of vriendin zitten om even bij te kletsen over jullie levens, maar als je meer gasten krijgt kun je altijd nog wat krukjes of poefjes om de bank heen plaatsen om toch extra zitplekken te creëren.  

Breek de ruimte op

Het nadeel aan een studiowoning is dat je afgeleid kan worden doordat alles zich in een ruimte bevindt. Doordat je dan zicht hebt op de keuken, je bed een eetkamer en wellicht ook een bureau worden alle facetten van je leven ineens met elkaar gecombineerd. Je werkdag sluit je in dezelfde ruimte af als de plek waar je eigenlijk tot rust dient te komen, en dat kan mentaal best een opgave zijn. Zo kan je gemakkelijker in je bed nog blijven malen over je werk. Door de ruimte op te breken, bijvoorbeeld door een kast haaks te plaatsen en deze zo te gebruiken als room divider, kan je één ruimte gemakkelijk omtoveren in meerdere kleinere ruimtes.

Werk in hoogtes

De meeste studio’s zijn qua oppervlakte niet heel groot. Was de oppervlakte er geweest, dan was er waarschijnlijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om meerdere kamers te maken in de ruimte. Om toch veel opbergruimte te kunnen hebben is het slim om in de hoogte te werken. Denk aan planken boven je bed waar je je favoriete boeken opstapelt, of een extra hoge kledingkast zodat je er alles in kwijt kan wat je maar wenst. Ook zou je voor een hoogslaper kunnen kiezen zodat je de ruimte onder je bed ook nog kunt gebruiken.

Multifunctionele meubelen

Meubel items die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn, zijn ideaal voor een studio. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig logees over de vloer hebt, maar geen extra bed kwijt kunt, zou je kunnen kiezen voor een uitklapbare slaapbank. Ook een bureau wat je kunt in- en uitklappen is ideaal. Zo kun je een groot bureaublad uitklappen als je het nodig hebt, maar kun je deze weer opbergen op momenten dat hij je in de studio eigenlijk in de weg staat.

PFAS vrije pannen: dit is waarom je hiervoor wilt kiezen

Previous article

Je kan ook thuis op de bank een gokje wagen dankzij het online casino

Next article

You may also like