Trends

Tips om jouw geld terug te krijgen!

0

Als ondernemer komt het wel eens voor dat je te maken krijgt met juridische conflicten en vraagstukken. Deze kunnen erg complex zijn. Gelukkig is het niet erg als je er zelf niet volledige kennis over beschikt. Je kunt juridisch advies altijd vragen aan experts. Is het jou ooit voorgekomen dat een klant je niet betaald? Wij hebben in dit artikel verschillende tips opgesomd wat je kunt doen als jou dit overkomt. 

Wanbetaler 

Het is altijd mogelijk om juridisch advies te vragen als je te maken krijgt met een wanbetaler. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, dus wil je het liefst dat een incassobureau dit goed oppakt. Een incassobureau stuurt meestal de wanbetaler eerst een aanmaning via mail, sms, post of telefoon. Vaak reageert de debiteur hier snel op, omdat veel wanbetalers hiervan schrikken. Maar wat gebeurd er als een wanbetaler hier niet op reageert? Na tien dagen is de zogenaamde minnelijk fase voorbij. Dan is de keuze aan jou om eventueel het dossier kosteloos te sluiten of een procedure te starten. Als je ervoor kiest om een gerechtelijke procedure aan te gaan, is het natuurlijk fijn als je de hulp van experts hiervoor inschakelt. Op deze manier sta je er niet alleen voor en krijg je adviezen over deze procedure. Het is natuurlijk al een zeer stressvolle situatie als je te maken krijgt met een wanbetaler. Het inschakelen van een expert kan op deze manier iets van deze stress wegnemen. 

Gerechtelijke procedure

Maar wat gebeurd er precies daarna? Je kunt samen met incasso juristen de wanbetaler dagvaarden. Op zo’n moment wordt ook een deurwaarder ingeschakeld. Het is handig als je een incassobureau inschakelt die samenwerkt met lokale deurwaarders. Dit zorgt ervoor dat de prijzen meestal lager uitvallen. Als je een deurwaarder in Groningen nodig hebt, wil je natuurlijk niet dat hij of zij helemaal uit Leiden moet komen. Op deze manier houd je prijzen voor een deurwaarder scherp. Wist je dat er door de koopkracht crisis vaker een deurwaarder nodig is? Twijfel dus niet als je een klant niet betaald om hulp in te schakelen. 

Advies

Aan een incassobureau kun je advies vragen over nog veel meer andere onderwerpen. Met juridisch advies kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld advies vragen over arbeidsconflicten of contracten. Wil jij een werknemer ontslaan? Je kunt ook juridisch advies vragen over ontslag. Voor veel vragen kun je terecht bij een jurist. Deze juristen voorzien je van hun brede kennis over ondernemingsrecht tot familierecht. Voor elke zaak en voor elke ondernemer is er wel een jurist die geschikt is. Maar wat zijn de exacte taken van juristen? Een jurist begint met het onderzoeken van de vraagstuk die jij hebt. Vervolgens stelt hij of zij een juridisch adviesrapport op. Dit baseert zich op de regels en de richtlijnen van de wet. Zij hebben hier jarenlang voor gestudeerd, dus kennen deze wetten door en door. Bovendien beschikken juristen ook over actuele kennis door praktijk ervaring. Als laatst helpen ze je met het verdedigen of aanklagen van de zaak.

Zo maak jij jouw eetkamer compleet

Previous article

Een optimale werking van je machine met een automatische vetsmering

Next article

You may also like