Huis & Tuin

Tips voor het aanpakken van je interieur

0

Is het tijd om eens iets anders te doen met je interieur? Dan helpen de tips in dit artikel je ongetwijfeld verder. Van ‘natuurlijk wonen’ tot een strak industriële inrichting, het mag allemaal. Waar het om gaat, is dat jij je er prettig in voelt. Jouw smaak is het uitgangpunt voor je interieur. Daarom zie je altijd een stukje van jezelf terug in de inrichting.

Een ruimte vullen kunnen we allemaal

Vooraf even meten hoeveel vierkante meters je eigenlijk hebt en dan alles tot op de centimeter nauwkeurig vullen, dat is niet echt een kunst. Iedereen kan een grote hoekbank of een grote tafel in een ruimte zetten om het op te vullen. De vraag is of het een nuttige toevoeging is en of je het een mooie toevoeging vindt aan je interieur. Stijl heeft ook te maken met hoe druk of rustig je de ruimte wilt maken. Dat zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

Weet je wat grappig is? Dat de kleine dingen in de praktijk juist veel meer verschil maken dan de grote. Bijvoorbeeld de accessoires die je woonkamer helemaal afmaken: kleine tafeltjes, een poef, kussentjes, motiefjes op het behang… Door te kijken waar nu nog best ruimte is voor iets kleins, kun je gericht op zoek gaan naar het ontbrekende puzzelstukje voor jouw interieur.

Sfeer én rust nodig? Koop planten!

Zoals een bos bloemen op tafel altijd zorgt voor een fleurig accent, zo kunnen kamerplanten net de sfeer geven aan je interieur die nog ontbrak. Je kiest hiermee voor rust, want planten hebben een groene uitstraling die een psychologisch effect heeft op de menselijke gemoedstoestand. Daarnaast zuiveren ze de lucht in huis én maken ze meer zuurstof aan voor je. Waarom zou je dus geen planten opnemen in je interieur als ze zo veel voordelen hebben?

Het blijft een ‘work in progress’

Wanneer je bezig gaat met het zoeken naar de perfecte onderdelen van jouw interieur, is het goed om te weten dat perfectie niet bestaat op dit gebied. Je smaak van het moment is afhankelijk van je stemming, wat je onlangs nog bij andere hebt gezien of in de media, maar ook zelfs van zoiets simpels als het weer of seizoen. Probeer het dus niet te zien als iets dat in steen gebeiteld is, maar bekijk je interieur als een ‘work in progress’ dat op organische wijze verandert.

Door in te zetten op je voorkeuren van het moment, past je interieur op elk moment van je leven bij jou. Bereid je voor op continue verandering!

Hoe kun je veilig internetten zonder gedoe?

Previous article

Je werkomgeving wordt steeds persoonlijker

Next article

You may also like