Huis & Tuin

Tuin met de wow factor? Haal inspiratie uit deze woningen 

0

Heb jij een saaie tuin en wil je meer flair aan je tuin geven? In deze blog zetten wij een aantal prachtige woningen op een rij voor extra tuininspiratie.

Ook al heb je een kleine tuin, toch kan je er meer mee doen dan je denkt. Zo kan je de tuin in een simpele handomdraai omtoveren tot een walhalla en een echt rustoord. Je hoeft eigenlijk niet meer naar een wellness centrum wanneer je onze tips ter harte neemt. Van een extra woonkamer tot een inspiratie van een design zwembad, het kan allemaal ook met minder geld. 

Woonkamer in de tuin 

Iets dat de laatste jaren helemaal in is geraakt zijn de tuinkamers. Dit zijn overkapping in de tuin, maar dan met een glazen pui en vaak voorzien van een houtkachel. Zo’n moderne buitenkamer kan je inrichten hoe je maar wil. Zo richten de meeste mensen hem in met planten en zetten er een relaxte bank in. Zo krijg je een extra woonkamer alleen dan in je tuin. Je kan kiezen voor een kachel, maar ook voor vloerverwarming. Met zo’n tuinkamer durf jij je buren wel uit te nodigen bij je thuis. 

‘’Ik ga zwemmen in de achtertuin’’

Een zwembad in de tuin, dat is toch wel het hoogtepunt van luxe. Maar ook in Nederland wordt het steeds warmer en is daarom een zwembad in de tuin helemaal geen slecht idee. Bij zwembaden kan je kiezen voor bijvoorbeeld een hele natuurlijke houtlook door vlonders te leggen rondom het zwembad. Maar je kan ook voor een strakkere meer moderne stijl kiezen met grote tegels of zelfs marmer rondom je zwembad. En heb je geld over, dan vul je dat zwembad toch gewoon net als Mart Hoogkamer met Bacardi lemon! 

Lekker bubbelen met bubbels 

Wauw, dat wordt vaak gezegd wanneer mensen een bubbelbad of jacuzzi in de tuin hebben. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om een jacuzzi te installeren. Zo heb je tegenwoordig prachtige opblaasbare jacuzzi’s. Nodig je vrienden uit en zet een flesje champagne neer naast je jacuzzi om echt lekker te bubbelen. Meer ontspanning met je date? Dan is een mooie sauna naast de overkapping ok helemaal geen slecht idee. 

Oud en nieuw komen samen 

Heb jij een oude boerderij op de kop getikt, maar wil je hem compleet renoveren tot iets moderns? Er zijn dan veel verschillende mogelijkheden, maar je wil zeker de oude componenten van de woning behouden. Denk bijvoorbeeld aan de stijlvolle houten balken van het dak. Laat deze mooi terugkomen met een hedendaagse 280 view doormiddel van glazen puien. Waar dit vroeger niet mogelijk was door warmteverlies, kan dat met tripple glas tegenwoordig wel. 

Een grotere tuin door optisch bedrog 

Je tuin in verschillende hoogtes maken is een hele slimme truc om hem groter te laten lijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door in lagen te werken. In het laagste gedeelte van de tuin vind je de jacuzzi en op het hoogste gedeelte kan je heerlijk zitten met uitzicht over je tuin. Door de verschillende lagen zal je tuin enorm lijken. 

Dit zijn veel gemaakte fouten bij het leggen van een vloer

Previous article

De laatste raamdecoratie trend van 2022

Next article

You may also like