Trends

Tuinstoelen kopen: 5 zaken waar je aan moet denken

0

Met een mooie nazomer voor de deur is dit misschien wel hét moment om (nieuwe) tuinstoelen te kopen. Zo kun je nog genieten van de mooie warme herfstdagen! Maar waar let je op als je tuinstoelen gaat kopen?

Type stoel

Bedenk waarvoor je de stoelen gaat gebruiken. Komen ze aan een tuintafel te staan waar je lekker gaat eten? Of zoek je eerder relaxte stoelen waarin je van het (najaars)zonnetje kunt genieten?

Wat je ook zoekt, hartman stoelen zijn er in verschillende typen, en er zijn ook stoelen die een combinatie van beide zijn, zodat je niet hóeft te kiezen.

Buiten laten staan of binnenzetten?

Ten tweede is het goed vooraf te bedenken of je je stoelen in de winter binnen op kunt en wil slaan, of dat ze het hele jaar buiten blijven staan. Dit is mede bepalend voor het materiaal dat je kunt kiezen, maar als je ze op wil kunnen slaan, is het bijvoorbeeld handig als ze te stapelen of in te klappen zijn. Zo nemen ze minder ruimte in beslag!

Welke stijl?

Voordat je tuinstoelen gaat kopen, bepaal je vaak in welke stijl je de stoelen wilt hebben. Dit kan bepaald worden door de rest van de tuinmeubels en aankleding van de tuin, of je laat de stoelen juist de stijl bepalen. De tijd van de traditionele kunststof stoelen die we allemaal wel kennen, in wit, groen of blauw, is voorbij. Tegenwoordig kun je in elke stijl tuinstoelen vinden, in vrijwel elke gewenste kleur. Zo kun je je tuin ook perfect aan laten sluiten bij je interieurstijl, zodat je tuin het verlengde van je huis wordt. Denk aan industrieel, Scandinavisch of een boho stijl.

Hoeveel stoelen?

Hoeveel stoelen je neerzet, is onder andere afhankelijk van hoeveel ruimte je buiten hebt, maar ook hoeveel ruimte je wil besteden aan zitruimte. Wil je graag met een groep mensen buiten kunnen eten, dan wil je meer stoelen rondom je tuintafel. Ook het model van je stoel kan invloed hebben op hoeveel stoelen je kwijt kunt, stoelen met leuningen nemen meer ruimte in beslag dan zonder bijvoorbeeld.

Welk materiaal?

De keuze voor het materiaal is mede afhankelijk van je stijlkeuze. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, (hard)hout en wicker. Tuinstoelen zijn van speciaal weerbestendig materiaal gemaakt, dus het is wel aan te raden om speciale tuinstoelen te kopen en niet zomaar kunststof of houten stoelen voor binnen buiten te zetten.

 

5 meest voorkomende problemen met groepenkasten

Previous article

Een hoesje kopen voor je telefoon is een verstandige investering

Next article

You may also like