Handig

Waar moet je op letten bij honden met darmproblemen?

0

Is jouw harige viervoeter niet helemaal in zijn nopjes en lijkt het erop dat er iets aan de hand is met betrekking tot de darmen? Darmproblemen zijn een regelmatige bron van ongemak bij honden en het is belangrijk dat hondeneigenaren voldoende aandacht besteden om tekenen van spijsverteringsproblemen te herkennen en tijdig kunnen ingrijpen. Misschien zijn het onvoorspelbare ontlastingspatronen waardoor je hond in het midden van de nacht naar buiten voor moet of regelmatig last heeft van braken, er zijn verschillende signalen waar je op moet letten bij honden met darmproblemen. In deze blog nemen we enkele van de belangrijkste zaken met je door.

Veranderingen in ontlastingspatroon

Darmproblemen bij honden zijn meestal te herkennen aan veranderingen in het ontlastingspatroon. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals diarree, bloederige ontlasting, verstopping of de frequente drang om te poepen. Het zijn deze veranderingen die kunnen wijzen op een onderliggende spijsverteringsaandoening.

Braken en misselijkheid

Als je dierenvriend last heeft van herhaaldelijk braken, kokhalst of een verminderde eetlust toont, dan is de kans groot dat er sprake is van een geïrriteerde maag. Geef je trouwe metgezel daarom een helpende poot door dit goed in de gaten te houden en indien nodig de dierenarts in te schakelen.

Buikpijn en ongemak

Een hondenbuik kan soms behoorlijk in de war raken, dus het is belangrijk om goed te letten op mogelijke signalen van buikpijn en ongemak, zoals krampen en onrustig gedrag. Andere tekenen om in de gaten te houden zijn het strekken of samentrekken van de buikspieren en gevoeligheid bij aanraking. Deze problemen kunnen serieuze gezondheidsklachten blootleggen, zoals ontstekingen of andere darmproblemen die de aandacht verdienen.

Veranderingen in gedrag en stemming

Honden met darmproblemen kunnen prikkelbaar, rusteloos of lusteloos zijn, dus houdt ook rekening met veranderingen in gedrag, zoals angst of ongemak die kunnen voortkomen uit het ongemak in het spijsverteringsstelsel.

Wat kun je doen?

Na polshoogte te nemen van de mogelijke signalen van darmproblemen bij je huisdier, is het tijd om de juiste maatregelen te nemen. Om te beginnen is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts, zodat de oorzaak kan worden vastgesteld. Daarnaast speelt voeding een cruciale rol. Een van de beste manieren om darmproblemen zoveel mogelijk te voorkomen, is door te kiezen voor hondenvoer voor gevoelige darmen. Dit zijn gemakkelijk te verteren brokken die vezelrijk maar tarwe- en glutenvrij zijn, en goede dierlijke eiwitten bevatten.

5 manieren om je tafel mooi te dekken

Previous article

Tips om horren te kiezen

Next article

You may also like