Geld

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek?

0

Heb je jarenlang een bedrijfspand gehuurd, maar wil je er nu eentje kopen? Of ben je van plan het huidige bedrijfspand grondig te verbouwen? Dan krijg je te maken met een flinke kostenpost. Zowel een pand kopen als verbouwen is namelijk niet goedkoop. Om dit financieel mogelijk te maken, kun je een zakelijke hypotheek afsluiten. Dit is een lening die jou helpt om de aankoop van een pand of een verbouwing te financieren.

Aangezien het een lening betreft, ben je hier mogelijk niet direct happig op. Je moet namelijk op een aantal zaken letten wanneer je een lening afsluiten. Bij een zakelijke lening is dit niet anders. Om jou te behoeden voor een misstap, vertellen wij je hier waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek.

De looptijd van de lening
Wanneer je als bedrijf niet voldoende geld in kas hebt om een bedrijfspand te kopen, sluit je een zakelijke hypotheek af. Net als bij alle andere leningen krijgen je hier ook te maken met een looptijd. De minimale looptijd voor een zakelijke hypotheek is 5 jaar. Denk nu niet direct dat jij zo’n lening altijd standaard binnen deze termijn terug moet betalen. Nee, want jij kunt er ook voor kiezen om de looptijd te verlengen. De maximale looptijd voor een zakelijke hypotheek is namelijk 20 jaar. In veel gevallen kies je zelf welke looptijd er aan jouw zakelijke hypotheek komt te hangen.

Het rentepercentage
Als je een lening afsluit, betaal je hier altijd rente over. Dit is bij een zakelijke hypotheek ook het geval. Dankzij deze rente verdient een kredietverstrekker namelijk aan het uitlenen van geld. Denk overigens niet dat je overal evenveel rente betaalt. Nee, want de rente kan per kredietverstrekker verschillen. Soms is dit verschil te verwaarlozen, maar in sommige gevallen is het verschil behoorlijk groot. Kijk daarom altijd eerst naar de rentepercentages van een zakelijke hypotheek voordat je er eentje afsluit. De kans is groot dat je hierdoor een lening met een lage rente vindt, waardoor een zakelijke hypotheek jou in verhouding minder kost.

Waar sluit je een zakelijke hypotheek af?
Een laatste puntje waar je op moet letten bij het afsluiten van een zakelijke lening is de plek waar je de lening afsluit. Je kunt tegenwoordig op verschillende plekken terecht voor zakelijk financieren. Van vroeger uit richten veel ondernemers zich nog vaak tot een bank voor een lening. Hier kun je inderdaad terecht voor een zakelijke hypotheek. Je kunt je daarnaast tot een online kredietverstrekker richten. Het aantal bedrijven dat online leningen verstrekt, is de laatste jaren explosief gegroeid. Waar je het beste een lening af kunt sluiten? Dat hangt van jouw situatie af. Om de beste kredietverstrekker voor een zakelijke lening te vinden, raden wij je aan een vergelijking te maken.

Mag je zelf verkeersborden plaatsen voor je huis?

Previous article

Verduisterende gordijnen, meer dan alleen een gordijn  

Next article

You may also like