Trends

Waar op letten bij het kopen van een refurbished telefoon

0

De kans is groot dat jij van plan bent om een nieuwe iPhone in huis te halen. Je bent nu eenmaal niet voor niets terecht gekomen bij dit artikel. Hoewel Apple natuurlijk dé keuze is op het gebied van telefoons kent dit merk een groot nadeel: de enorm hoge prijs. Gelukkig is het mogelijk om middels een refurbished iPhone 11 Pro over een goede telefoon te beschikken voor een fractie van de prijs. Maar waar let je dan op bij het kopen van een refurbished telefoon? Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we dé belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet!

Check het toestel even goed

De eerste tip die wij je mee kunnen geven als je een refurbished iPhone 11 Pro Max wilt kopen is om goed te kijken naar de staat van het toestel. Zoek naar bepaalde vormen van zichtbare schade, zoals barsten in het scherm, deuken of krassen op de behuizing. Controleer ook even goed of alle knoppen en poorten wel echt werken. Bij een betrouwbare verkoper is dit natuurlijk van minder aan de orde nu de toestellen die je hier koopt eigenlijk altijd aan de nodige kwaliteitseisen voldoen.

Vraag naar de garantie

De volgende tip is om te vragen naar de garantie. De meeste refurbished telefoons worden geleverd met een bepaalde vorm van garantie, maar het is belangrijk om te vragen naar de specifieke garantie die op jouw aankoop van toepassing is. Zoek uit hoe lang de garantie duurt en wat er precies wordt gedekt. Weet ook hoe je een claim kunt indienen als er iets misgaat met de telefoon. Op die manier weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen kan komen te staan. Vaak staat het ook wel op de website vermeld, maar even extra navraag doen kan geen kwaad.

Kijk naar de software

Wij raden je ook aan om te kijken welke software er op het toestel is geïnstalleerd wat je op het oog hebt. Een refurbished telefoon moet de laatste software-updates geïnstalleerd hebben en de laatste versie van het besturingssysteem draaien. Je wilt nu eenmaal wel zeker weten dat je voor een langere tijd vooruit kunt met je nieuwe aanwinst. Kies je voor een toestel met een oudere software dan is de kans groot dat je na verloop van tijd niet de apps kunt installeren die je wilt hebben. Zonde, dit kan je namelijk flink wat onnodig geld kosten.

Kies jij ook voor refurbished?

Zolang je op de bovenstaande tips en tricks let is het ook voor jou mogelijk om op een verantwoorde manier een refurbished telefoon te kopen. Dit zorgt ervoor dat je binnen no time weer een mooi toestel in huis hebt, zonder dat je gelijk de hoofdprijs betaalt. Niet alleen handig voor de mensen met een wat lager budget, maar ook voor iedereen die het liefst om de twee jaar weer een nieuwe wilt!

Wat is het belang van wetgeving?

Previous article

Vitamines voor mensen die sporten: welke zijn van belang?

Next article

You may also like