Trends

Waarom zou je kiezen voor een houtskeletbouw?

0

Een huis laten bouwen is een flinke klus en vaak ook een prijzige. Kiezen voor een houtskeletbouw kan in sommige gevallen de juiste keus zijn.

De constructie

Een houtskeletbouw is dus gemaakt van hout. Hout is een goedkoop materiaal, dus de keus voor een houtskeletbouw kan het prijskaartje al een stuk omlaag halen. Betekent dat dan dat je hele huis van hout gemaakt wordt? Nee, dat zeker niet. Je huis kan nog steeds alle verschillende soorten materiaal aan de buitenkant krijgen. Alleen het dragende frame, wordt van hout gemaakt. Is dat betrouwbaar is misschien je volgende vraag. Logischerwijs, is het volkomen betrouwbaar om een huis met een houtskeletbouw aan te schaffen. Bij houtskeletwoningen wordt er ook gebruik gemaakt van beton en steen. Zo zorg je ervoor dat alles stevig genoeg staat en bij elk element gebruik gemaakt wordt van de beste eigenschappen.

Snelle bouw

De plannen, de constructies en het bouwen zelf. Het kan aardig lang duren voordat het huis eindelijk af is. Dat is met name het geval als je gebruik maakt van schaarse producten. Gelukkig is dat met hout niet het geval. De fundering en begane grond worden gemaakt van beton. De wanden en daken worden met het houtskelet opgezet. Daarin volgt een dikke laag aan isolatiemateriaal. Zonder al te veel ruimteverlies heb je dus een goed geïsoleerd huis, dat snel in elkaar gezet kan worden. Houtskeletbouw is heel flexibel. Het hout kan in allerlei vormen in elkaar gezet worden. Een uniek ontwerp van eigen hand is hierbij dus ook mogelijk.

Wat zijn de voordelen?

Nog even een paar voordelen op een rij. De vorm van het huis kan je dus vrijwel helemaal zelf kiezen. Dat is een groot voordeel als je zelf een huis laat bouwen. Op die manier kan je het helemaal maken zoals jij het wil. De constructie is goed geïsoleerd en dat merk je later aan de energierekening. Het houtskelet wordt snel in elkaar gezet door prefabricatie. Een snelle manier van bouwen, waardoor ook jouw huis snel kan staan. Een houten huis is ecologisch. Dat komt doordat het hout komt uit verantwoorde bosbouw. Daarnaast is het ook nog duurzaam. Een houten geraamte gaat even lang mee als een huis volledig gemaakt van baksteen. Genoeg redenen dus voor een houtskelethuis.

De geschiedenis van Microsoft Office

Previous article

De grootste favorieten voor het EK 2021

Next article

You may also like