Trends

​​Wat is een sim only abonnement en wat zijn de voordelen?

0

We hebben allemaal een telefoon en hebben op een bepaalde manier allemaal iets afgesloten bij een provider om deze te kunnen gebruiken. Of dat nou een abonnement, een sim only abonnement of een prepaid toestel is: iedereen maakt hier gebruik van. Als jij een sim only abonnement zou willen afsluiten, maar niet goed weet waar je op moet letten bij het afsluiten van een abonnement, ben je aan het goede adres. In dit artikel vertellen we je alles over een sim only abonnement en de voordelen van dit type abonnement. 

Sim only abonnement uitgelegd 

Hoewel je de naam ‘sim only’ misschien al vaker voorbij hebt horen komen, weet je wellicht niet precies wat het inhoudt. De naam zegt het in feite al, bij het afsluiten van dit abonnement koop je alleen een simkaart. Het verschil met andere type telefoonabonnementen is dat je hierbij ook het toestel kan kopen en deze vervolgens in termijnen kan afbetalen. Het voordeel is dat een sim only abonnement vaak op de lange termijn goedkoper is, en dat je geen bkr-registratie krijgt. Wat je krijgt wanneer je schulden hebt. Het telefoonabonnement wordt dan namelijk gezien als lening die nog betaald dient te worden. Dit kan je belemmeren wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek zou willen afsluiten. 

Sim only abonnement

Een telefoon kopen bij een provider en dit vervolgens in termijnen betalen, is een optie, maar je hebt hier weinig ruimte in het kiezen tussen nieuwe of tweedehands opties. Wanneer je een sim only abonnement afsluit kun je zelf bepalen of je liever een nieuw toestel of een tweedehands model aan zou schaffen. Je kunt uiteraard ook gebruik blijven maken van je oude toestel, als deze nog prima functioneert. Voor het aanschaffen van een nieuwe telefoon zou een refurbished telefoon een goede optie kunnen zijn kunnen zijn: hierbij is een tweedehands toestel door experts opgeknapt en zijn bepaalde onderdelen wanneer nodig vervangen. Vervolgens wordt er, voor een zachtere prijs, een goed werkend model telefoon verkocht en heb je alsnog garantie.

Aanbiedingen 

Veel providers werken met verschillende aanbiedingen en kortingen waarmee je veel geld zou kunnen besparen. Voordat je een abonnement afsluit is het slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken en te kijken waar je het goedkoopste abonnement voor jouw wensenpakket zou kunnen krijgen.  Vaak zijn aanbieders onderling met elkaar aan het concurreren, dus wanneer eentje begint met een mooie aanbieding gaan de concurrenten vaak mee en bieden ook aantrekkelijke kortingen aan. 

Flexibele bundels

Veel sim only abonnementen bieden je de mogelijkheid je bundel tussentijds te kunnen aanpassen. Heel fijn, want zo kun je jouw abonnement perfect afstemmen op jouw wensen en behoeften. Soms probeer je bij het afsluiten van een abonnement wel een inschatting te maken van hoe groot het gebruik van belminuten of mb’s zal zijn, maar vaak kom je er pas in de praktijk echt achter wat je veel gebruikt en wat niet. Wanneer je je bundels tussentijds kan aanpassen, kun je dit afstemmen met jouw gebruik en wensen en maak je vervolgens geen onnodige kosten.

Populairste Nederlandse Hobby’s 

Previous article

Engelse voetbalclubs die worden gesponsord door casino’s

Next article

You may also like