InternetWerk & School

Wat is HPE OEM? Uitleg en advies

0

Veel bedrijven hebben IT niet als hun core business. Ze zijn niet thuis in de IT, maar maken wel gebruik van IT. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van de oplossing die het bedrijf biedt of het biedt mogelijkheden tot ontwikkeling. Daar komt HPE OEM om de hoek kijken. Maar wat is dit precies en wanneer is het verstandig om daarvoor te kiezen?

HPE

HPE staat voor Hewlett Packard Enterprise, een organisatie dat zich sterk richt op innovatie. Dit doet zij voor zichzelf, voor haar klanten en de sector. Het levert baanbrekende technologieën op en ze lopen voorop in het doen van revolutionair onderzoek. Denk daarbij aan trends op het gebied van IT en uitdagingen voor klanten en op maatschappelijk gebied.

OEM

Deze afkorting staat voor Original Equipment Manufacturer. Dit houdt in dat een bedrijf onderdelen, software of subsystemen voor producten maakt, die andere bedrijven op OEM basis van hen koopt. Het bedrijf dat de producten koopt, hoeft dan niet zelf in bijvoorbeeld de ontwikkeling van de onderdelen te investeren. Dit levert ze veel voordelen op, vooral voor bedrijven waarvan IT niet de core business is.

HPE OEM

Nu weten we waar HPE voor staat en waar OEM voor staat. Maar wat is HPE OEM? Een HPE OEM integrator is een partner van het bedrijf HPE dat op OEM basis producten voor andere bedrijven ontwikkeld. In Nederland zijn er maar drie bedrijven die de status hebben. H&R is hier sinds april 2019 een voorbeeld van.

De voordelen van HPE OEM

Het is al kort aangestipt, maar OEM producten kunnen erg voordelig zijn voor bedrijven. Zoals gezegd hoeft een bedrijf waarvan IT niet de core business is, niet zelf te investeren in het ontwikkelen van een product. Omdat dit wel de core business is van de HPE OEM partner, zijn de producten mogelijk van een betere kwaliteit en bijvoorbeeld zullen ontwikkelprocessen korter zijn.

Ook biedt het lifecycle management, wat inhoudt dat de partner vanaf het begin van de ontwikkeling tot het stopzetten van het gebruik van het apparaat, betrokken is bij het beheer van de levenscyclus van een product.

Een ander interessant voordeel is dat een bedrijf vijf jaar garantie heeft op de unit, wat normaliter drie jaar is. Je bent dus langer verzekerd van een kwalitatief goed product.

Als bedrijf krijg je de mogelijkheid tot rebranding. Het heeft niet alleen lokale, maar ook wereldwijde service.

HPE OEM biedt dus stabiliteit en als laatste heeft het ook snellere en gemakkelijkere bestelprocessen.

Rocksterren in de hoofdrol – Games van toen en nu

Previous article

Teambuilding in 2019: zo pak je dat aan

Next article

You may also like