Geld

Wat zijn de nadelen aan de meest gebruikte betaalmethodes?

0

PayPal, iDeal en creditcard. We gebruiken de betaalmethoden bijna dagelijks als we ons digitale winkelmandje in een webshop afrekenen. Dat komt omdat het over het algemeen zeer betrouwbare, goed beveiligde en gemakkelijke betaalsystemen zijn. Maar zelfs aan de meest populaire methoden om een online transactie te volbrengen zitten een aantal nadelen. In dit artikel vertellen we je welke dat zijn.

iDeal

iDeal wordt in Nederland het vaaktst gebruikt om online betalingen te verrichten. Het werkt heel simpel en is ontworpen door gerenommeerde Nederlandse banken. Zoals Rabobank, ING en ABN Amro. Je kunt er dus vanuit gaan dat het heel erg veilig is. Want deze instituten zijn er alleen maar gebaat bij dat jouw geld in goede handen is. Toch zijn er ook een aantal nadelen aan het gebruik van iDeal.

De aller belangrijkste is misschien wel dat iDeal praktisch alleen beschikbaar is op Nederlandse webshops. Zoals gezegd is het dus een initiatief van Nederlandse banken. En het zit er dik in dat ze in landen als Amerika, maar zelfs al in Duitsland en Frankrijk nog nooit van deze betaalmethode hebben gehoord. Wil je iets bestellen bij een buitenlandse webshop, wordt dat een lastig verhaal. Overigens zijn er wel ideal casino’s die in het buitenland gevestigd zijn.

Creditcard

Ook creditcards zijn in Nederland behoorlijk populair en veel gebruikt om online te betalen. In tegenstelling tot iDeal is deze betaalmethode juist heel erg geschikt om bij buitenlandse webshops te betalen. Het is een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel én biedt een aankoopgarantie. Wordt een artikel niet geleverd, is het beschadigd, of voldoet het niet aan de via het internet geschepte verwachtingen? Dan kun je bij je creditcardmaatschappij geld terug vragen.

De nadelen van een creditcard zijn dat er een aantal strenge voorwaarden zijn verbonden aan het verkrijgen ervan. Niet iedereen kan dus met een creditcard betalen. Je moet hiervoor meerderjarig zijn; ouder dan 18 jaar. Je moet een vast inkomsten hebben van ten minste 1.100 euro. Je mag geen geregistreerde schulden hebben bij het BKR. Én een creditcard kost ook nog eens extra geld, naast het bedrag dat je betaalt voor een lopende rekening.

PayPal

Dan de derde betaalmethode die in Nederland veel wordt gebruikt. PayPal. Relatief nieuw op de markt van online betaalsystemen, maar al van meet af aan een groot succes. Je kunt hiermee wereldwijd betalingen verrichten. En net als een creditcard biedt ook de maatschappij achter PayPal aankoopbescherming aan de consument. Je hoeft alleen maar een account aan te maken op de website en daar je bankgegevens aan te koppelen en je kunt aan de slag. Heel erg handig.

Maar ook hier zit weer een minpunt aan. Wanneer je PayPal zakelijk gebruikt, betaal je per transactie een kleine vergoeding. Voor ondernemers is het dus iets duurder en de kans bestaat dat zij deze kosten doorrekenen in de verkoop van hun producten. Ook duurt het soms even voor de betaling is terug te zien op je banksaldo. Waar iDealbetalingen meteen worden verwerkt, zodat je weet wat je nog te besteden hebt. Is dat bij PayPal dus niet het geval.

Ach, elke betaalmethode heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar wanneer je deze drie systemen gebruikt, kun je er vrijwel altijd vanuit gaan dat je geld op een goed beveiligde manier wordt overgemaakt. En dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste .

Video downloaden van Facebook: hoe werkt dat?

Previous article

Led Verlichting iets voor jouw bedrijf? 5 Tips

Next article

You may also like