Trends

Wordt 2019 het jaar van de elektrische auto?

0

Duurzaamheid is anno 2019 een woord wat naar onze mening iedereen zou moeten kennen. We leven samen op één aarde en er is helaas geen planeet B. We moeten er zuinig op zijn. Iets korter douchen, minder vlees eten, vaker de trein pakken of minder in het vliegtuig stappen: het zijn allemaal manieren om iets meer rekening te houden met het milieu. Een andere, zeer populaire manier om een beetje lief te zijn voor moeder aarde: de elektrische auto.

Hoewel bij de komst van elektrisch rijden elektrische auto’s grotendeels gesubsidieerd werden verdween dat al snel. Zonde, want zo zou de overheid mensen kunnen stimuleren om meer elektrisch te rijden. Bij de introducering van de elektrische auto zaten er soms nog flink wat drempels aan verbonden, zo moet je thuis een elektrisch oplaadpunt laten installeren en kan een elektrische auto lang niet zo’n afstand rijden als diesel- of benzineauto’s dat kunnen, tot afgelopen jaar.

De auto’s van nu zijn zo geavanceerd dat je er makkelijk honderden kilometers mee kunt rijden. De gemiddelde actieradius van een elektrische auto ligt boven de 200 kilometer. En zeg nou zelf, wie rijdt er dagelijks honderden kilometers? Vaak worden auto’s in hun dagelijks gebruik voornamelijk gebruikt voor kleinere afstanden, naar het werk, school of lokale supermarkt. Dat kan een elektrische auto makkelijk overbruggen.

Welke elektrische auto’s zijn er allemaal?

Verschillende automerken bieden wel één of meerdere elektrische automodellen aan. Maar wanneer je op zoek bent naar een elektrische wagen, kost het wel heel veel moeite om elke autodealer af te speuren. Daarom is er een speciale database voor elektrische voertuigen ontwikkeld: De elektrische auto (EV) database. Daar vind je werkelijk elke elektrische auto, maar ook welke de veiligste, goedkoopste of juist duurste in Nederland zijn.

Een goede koop?

Twijfel je nog om te investeren in een elektrische bolide, dan helpen de volgende zaken je misschien wel over de streep.

De kosten

De verwachting is dat elektrische auto’s de komende jaren alleen maar populairder zullen worden. Niet alleen omdat het super goed is voor het milieu, maar ook omdat je het voordeel hebt van de wegvallende kosten van tanken. Waar je normaal zo 60 euro kunt neerleggen voor een volle tank, hoef je een elektrische auto alleen maar even op te laden. Je bespaart met elektrisch rijden wel duizenden euro’s!

Makkelijk verkopen

Ook de verkoop van (elektrische) auto’s is tegenwoordig steeds makkelijker. Dat kan namelijk gewoon online. Vanaf je telefoon, laptop of tablet. Een tweedehands auto online verkopen was nog nooit zo makkelijk.

De ervaring

Doordat elektrische auto’s, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dieselauto’s, geen moeite hebben met op gang komen scheur je weg bij elk stoplicht. Elektrische auto’s hebben veel koppel en zijn altijd beschikbaar. Dat komt door de aandrijving van de snelle elektromotoren en het ontbreken van versnellingen.

De veiligheid

Ben je nog steeds niet om? Ook niet wanneer je weet dat een elektrische auto veiliger is dan de veiligste Volvo? Dat heeft een paar oorzaken: Dat komt bijvoorbeeld doordat elektrische auto’s een lager zwaartepunt hebben (doordat de accu zich in de bodem van de auto bevindt) en betere kreukelzones. Ook zitten er geen explosieve vloeistoffen in de auto. Benieuwd? Kijk hier naar een crashtest waar een Tesla het opneemt tegen een Volvo.

Deze vaardigheden zijn winnaars op LinkedIn

Previous article

Kunstmatige intelligentie in de game industrie: wat verandert er?

Next article

You may also like