Handig

Zo blijf je warm onder jouw werkkleding

0

Als je in de koude wintermaanden in de buitenlucht moet werken, is dat niet altijd prettig. Zeker wanneer de temperaturen het vriespunt bereiken, wordt dit een akelige tijd. Of je dit nou dagelijks voor het werk moet doen, of dat je een klus moet doen die in een week klaar is. Toch is er nog steeds werk aan de winkel en zal je toch moeten doorbijten. Daarom is het belangrijk dat je werkkleding draagt die je goed warm houdt, en dat je toch comfortabel aan het werk kan zonder een dikke laag kleding aan te hebben.

Vermijd te veel laagjes

Misschien denk je ‘oh, ik doe wel een extra shirt onder mijn trui’. Dat kan, maar zorgt er op den duur alleen maar voor dat het allemaal oncomfortabel zit en dat je niet meer lekker kan werken. Je kan er beter voor kiezen om een goed warm houdende trui met een warme jas erboven te dragen. Doe ook niet meerdere sokken over elkaar heen, want na een tijdje gaat dit glijden en dat gaat je de rest van de dag irriteren. Beter is een paar lekker warme, dikke sokken. Zorg ook voor goede kwalitatieve werkschoenen van Proforto die jouw tenen ook warm zullen houden.

Vergeet de thermokleding niet

Thermokleding is je redder wanneer je met lage temperaturen buiten aan het werk moet. Onder je werkbroek kun je bijvoorbeeld een thermolegging dragen, en een thermoshirt is eigenlijk ook niet weg te denken. Het is een dun laagje wat ervoor zorgt dat je eigenlijk onmiddellijk warm bent. Doordat het zo dun en luchtig is, merk je niet dat je veel kleding aan hebt en dit zal dus ook niet in de weg gaan zitten. Draag hierboven een goede jas. Een standaard doorwerkjas is misschien warm, maar niet voldoende. Schaf een jas aan die echt gemaakt is voor koud weer en die jou helemaal warm zal houden.

Koude vingers

De handen zijn vaak het vervelendste onderdeel wanneer je buiten aan het werk moet. Je kan namelijk lastig erg warme en dikke handschoenen aan doen. Dat zorgt ervoor dat je gelimiteerd raakt in de dingen die je kan doen met je handen. Daarom wil je liever dunne en flexibele handschoenen, zodat je hier niet minder dingen door kan. Ook een muts is belangrijk, want je wil niet dat jouw wangen en oren ijskoud zijn. Een muts is niet te missen. Ga dus op zoek naar fijne handschoenen en een muts.

Het belang van schone lucht

Previous article

De impact van de legalisering van online casino’s op de Nederlandse economie

Next article

You may also like