Huis & Tuin

Zo renoveer je jouw badkamer

0

Kijk je weleens naar je badkamer en denk je: ik zou het allemaal wel eruit willen slopen? Dat noemen we een renovatie. Je knapt je badkamer zo op dat je een heel nieuwe badkamer ervoor terug krijgt. Maar vergis je niet, zo’n renovatie kost tijd én geld. In deze blog gaan we eens dieper in op het renoveren van jouw badkamer. Lees je mee?

Allereerst is elk project natuurlijk weer anders. Zo kan het verschillen of jij zelf de renovatie gaat uitvoeren of dat je het door iemand anders laat doen. Wat is je budget? En wat zijn je wensen. Sluit dit een beetje aan of niet? De kostprijs kan dus per badkamer anders liggen. Maar dat gezegd hebbende is het wel goed om een soort stappenplan te volgen. Laten we even kijken naar dat stappenplan.

Stap 1: bedenk de indeling

Je kan je badkamer meestal niet groter maken, of je moet ergens een kamer vanaf snoepen. Maar meestal heb je te dealen met de ruimte die er is. Dat neemt niet weg dat je jouw badkamer wel totaal anders kan inrichten. De inloopdouche vervangen voor een bad en dit keer kiezen voor een dubbele wastafel. Leuk! Maar dan moet het wel passen. Je kan zelf aan de slag gaan met het op schaal tekenen hiervan, maar je kan er ook voor kiezen dit uit te besteden.

Stap 2: schaf de materialen aan

Als het plan eenmaal staat en je kan op zoek gaan naar de materialen. Denk aan het afstruinen van winkels voor het sanitair, de tegels en het materiaal dat je nodig hebt om het überhaupt te maken. Een goede tip die we je hiervoor kunnen geven is: kijk eens bij Megadump Tiel. Dit is dé badkamer- en tegelvloerenspecialist.

Stap 3: aan de slag!

Of je nu zelf aan de slag gaat of dat je het renoveren van jouw badkamer hebt uitbesteedt. Er komt een moment dat de hamer erin gaat. Dit is het moment dat jouw badkamer eerst wordt afgebroken voordat het natuurlijk weer opgebouwd kan worden. Hoe lang het duurt is afhankelijk van wie de klus klaart natuurlijk. Doe je het zelf in de vrije uurtjes of heb je een paar dagen klussers in huis? Het kan dus ook zijn dat je dit uitbesteedt aan een bedrijf. Of zet je klus bijvoorbeeld op werkspot.nl.

Uiteindelijk draait alles natuurlijk om het eindresultaat!

 

De grootste favorieten voor het EK 2021

Previous article

De Usenet Clients voor de leergierige allesweter!

Next article

You may also like