Geld

Zo sluit je een hypotheek over naar een andere bank

0

De hypotheekrente is de laatste tijd weliswaar weer gestegen, maar de kans is groot dat de rente alsnog lager ligt dan de rente die jij nu betaalt. In dat geval kan herfinancieren interessant zijn. Dit betekent niets anders dan een hypotheek oversluiten naar een andere bank. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan heb je vast geen idee hoe herfinancieren in zijn werk gaat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je jouw hypotheek oversluit naar een andere bank.

Hoe werkt oversluiten?

Het is je inmiddels duidelijk dat je jouw hypotheek onder brengt bij een andere bank wanneer je voor oversluiten kiest. Bij deze partij sluit je een lening af ter hoogte van het bedrag dat je bij de andere bank nog hebt lopen. Zodra je de beschikking hebt over het geld, los je hiermee jouw schuld bij de andere bank af. Het grote voordeel hiervan is dat je profiteert van nieuwe voorwaarden, zoals een andere hypotheekrente. Wanneer deze rente (een stuk) lager ligt, kun je per maand een leuk bedrag overhouden door jouw hypotheek over te sluiten.

Zoek uit of oversluiten interessant is

Veel mensen denken dat het interessant is om hun hypotheek over te sluiten als de rente lager ligt. Hier valt wat voor te zeggen, want door de lagere rente kost geld lenen je minder dan wanneer de rente hoog staat. Toch betekent een lagere rente niet dat oversluiten je ook financieel voordeel oplevert. Een hypotheek oversluiten naar een andere bank brengt namelijk ook kosten met zich mee. Reden genoeg om eerst uit te zoeken of oversluiten interessant is.

Om te bepalen of oversluiten interessant is, moet je eerst weten met welke kosten je allemaal te maken krijgt. Bij het herfinancieren van een hypotheek maak je onder meer kosten voor de notaris, taxatie en hypotheekadvies. Is de rentevaste periode nog niet verlopen? Dan krijg je bovendien te maken met een oversluitboete. Dit is een boete die een bank je in rekening brengt omdat je de lening eerder aflost dan afgesproken. De boete dient als compensatie voor de rente die een geldverstrekker misloopt doordat jij jouw hypotheek oversluit. De hoogte van deze boete hangt af van verschillende factoren, waaronder het hypotheekbedrag en de resterende rentevaste periode.

Laat jouw hypotheek oversluiten door een professional

Heb je een berekening gemaakt en blijkt dat het oversluiten van jouw hypotheek financieel interessant is? Dan wil je de lening mogelijk onderbrengen bij een andere bank. Sommige mensen verwachten dat dit iets is wat zij zelf wel kunnen, maar dat is niet het geval. Voor het oversluiten van een hypotheek heb je namelijk een hypotheekadviseur in Haarlem nodig. Hij weet precies hoe je de lening oversluit naar een andere bank. Twijfel je of oversluiten in jouw situatie verstandig is? Dan kan een hypotheekadviseur je eveneens van dienst zijn. Hij kan je binnen de kortste keren vertellen of en in hoeverre een hypotheek oversluiten interessant is.

 

Redenen om een airconditioner te kopen

Previous article

Grote personeelstekorten in de zorg: is er een oplossing?

Next article

You may also like