Trends

Zo voel je je weer jong in je lichaam

0

Iedereen wil 100 jaar worden, maar niemand wil dat met gebreken. Toch komt ouder worden vaak juist met gebreken. Pijn aan de knie of de heup, minder goed horen of zien. Of het geheugen laat je wat vaker in de steek. In deze blog vertellen we jou meer over het weer fijn voelen in je lijf. Ook als je voelt dat je steeds meer gebreken krijgt.

Gebreken komen er dus in heel veel verschillende vormen en maten. Maar ook als je nog wat jonger bent, kan je last krijgen van dingen. Natuurlijk kan het zo zijn dat als je een bepaalde leeftijd hebt gehaald, dat je bijvoorbeeld een kunstknie kunt krijgen. Zodat je vanaf dat moment weer beter in je vel komt te zitten. Als je namelijk pijn krijgt bij het lopen of bewegen kan een knieprothese je helpen om snel weer meer te kunnen en zo dus weer lekkerder in je vel te komen. In deze blog willen we je algemene tips geven voor het beter in je vel komen! 

Praat erover met je naasten

Als je je weer lekkerder wilt voelen, is het heel belangrijk dat je in eerste instantie met de mensen om je heen erover praat. In sommige gevallen kunnen bepaalde zaken, zoals pijn aan je knieën, verholpen worden door een paar kilo af te vallen. Dan hoef je misschien voorlopig nog geen knieprothese. Maar erover praten zorgt er ook voor dat je beter in je vel kom te zitten. Misschien wel omdat je erachter komt dat er nog meer mensen zijn die last hebben van bepaalde zaken. Of misschien lucht het simpelweg gewoon even op! 

Ook kun je de mensen om je heen je misschien helpen met bepaalde zaken. Denk bijvoorbeeld aan goede tips waar jij nog niet aan had gedacht!  

Kom in beweging

Bewegen is altijd een goede manier om je prettiger te voelen. Niet alleen omdat bewegen gewoon simpelweg goed is voor je lijf. Maar ook omdat je op die manier je spieren sterk maakt en daardoor wellicht ook wat afvalt. En ook op hersenniveau is bewegen heel belangrijk. Zitten is het nieuwe roken, wordt er weleens gezegd. Dus trek lekker je sportschoenen aan en ga een rondje wandelen. Het hoeft echt niet direct heel gek of spannend te zijn gelukkig. 

Bewegen kun je ook makkelijk vanuit huis doen door bijvoorbeeld deze video van Youtube op te zetten!

Maak een dankbaarheidslijstje 

Het is wetenschappelijk bewezen dat als je regelmatig stilstaat bij waar je dankbaar voor bent, je je vaak ook weer beter gaat voelen. Daarom is het goed om regelmatig in een dankbaarheidsdagboek te schrijven. Maar het mag natuurlijk ook gewoon een lijstje in de notities van je telefoon zijn. Je kan bijvoorbeeld opschrijven waar je die dag blij over bent, wat er goed is gegaan of waar je je goed over voelt. Misschien wil je wel schrijven over de mensen die in je leven zijn waar jij je goed bij voelt! 

Waarom jij beter niet de nieuwste iPhone kan halen

Previous article

Keukenrenovatie of een compleet nieuwe keuken? Dit wil je erover weten

Next article

You may also like