Trends

Zo voeren celebs de prijs van een huis op, met een tas is dat net zo

0

Als je een appartementje in Amsterdam op het oog hebt, waar om de hoek een bekende Nederlander woont, begeef je je over het algemeen in een dure buurt. Dat zal geen goedkope woning zijn. In andere wereldsteden is dat nog veel erger. 

Als Lady Gaga een tas van Hèrmes draagt gaat deze tas scoren en kun je flink wat centen neertellen om er ook zo eentje in de wacht te slepen. Zo is het met huizen ook. Celebs kunnen de prijs van een tas én de huurprijs flink opvoeren. Een tochtje langs huurhuizen in wereldsteden.

We hebben allemaal met woonlasten te maken en Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn als ze daar niet over klagen. Toch doen we het in Nederland zo gek nog niet als we onze Amsterdamse huurprijzen vergelijken met die van andere wereldsteden. Zo kost een tweekamerappartement in het Australische Melbourne gemiddeld maandelijks 1296 euro aan huur.

Céline tas aan de arm van een celeb gaat scoren

Schrik je daarvan? Dan kunnen we het nog sterker maken. In 2018 liet de Deutsche Bank een onderzoek uitvoeren en daar rolde een top 24 uit waarop Melbourne zelfs laag eindigde, op de 21ste plaats.

Huurwoningen lijken in dit opzicht op uniek ontworpen kleding of tassen die exceptioneel zijn én door beroemdheden worden gedragen. Dan wordt de prijs er alsmaar verder door wordt opgedreven. Een Céline tas kost al een lieve duit, en als er dan ook nog eentje op de aan de arm van een vip op catwalk belandt die door de modebladen gespot wordt, is het hek van de dam.

In één klap is die crossbodytas een must have voor fans

Draagt een beroemde filmster een crossbody tas en wordt hij of zij daar nou net mee door een fotograaf gespot, dan kun je ervan uitgaan dat velen juist die tas willen hebben. Het is in één klap een must have voor fans. Deze crossbodytas gaat scoren. Vooral in euro’s. Voorbeeld? In 2019 scoorde de tas van designer Alexander McQueen als een tierelier omdat topmodel en actrice Naomi Campbell ermee gespot was.

Huur-appartementen in New York City eindigden op deze manier op de derde plaats in de reeks van duurste steden. Er bestond tot voor kort zelfs een NYC starmap die je kon raadplegen om erachter te komen waar bekende acteurs, sporters, muzikanten, kunstenaars en andere beroemdheden wonen in deze metropool. Een site waarop je appartementen kon vinden waarbij vermeld werd welke celebs je in de buurt tegen kon komen. Zo kon je via de Star Map zien waar Leonardo DiCaprio, Justin Timberlake, Lady Gaga, Friends-acteur David Schwimmer, Anne Hathaway en Tom Cruise woonden. Gek genoeg vinden veel mensen dat zo interessant dat ze een (enorme) huurprijs willen betalen om er ook te kunnen wonen.

Hongkong, de Hèrmes onder de tassen

In Hongkong betaal je maandelijks gemiddeld 3205 euro voor een tweekamerappartement. Dat blijkt de duurste stad om te huren, vergelijkbaar met de Hèrmes onder de tassen. Dan valt het in Amsterdam nog mee, waar een gemiddelde huur van 1608 euro wordt betaald. Onze hoofdstad eindigt in deze reeks op de twaalfde plaats. Je zou zeggen; vergelijkbaar met een schoudertas heren van een kwaliteitsmerk.

Oslo, Singapore en Dublin verslaan Amsterdam met honderden euro’s. Op plaats 5 treffen we Londen waar ruim tweeduizend euro wordt neergeteld voor een appartementje in de stad en op 4 staat Parijs met nog eens honderd euro meer. De top 3 bestaat uit New York City (2448 euro), San Francisco (3142 euro) en op 1 dus Hongkong.

Draag je reistas vaker dan alleen tijdens een vakantie

Previous article

5 tips voor een lucratieve thuiswerkdag

Next article

You may also like