Handig

Alle voordelen van werkkapitaalfinanciering op een rijtje

0

Ben je als ondernemer op zoek naar een zakelijke financiering? Dan kun je uit verschillende opties kiezen. Veel geldverstrekkers bieden jou namelijk de mogelijkheid om een zakelijke lening of zakelijk krediet aan te vragen. Als je een financiering zoekt voor een langlopende investering, vraag je een zakelijke lening aan. Heb je geld nodig om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen? Dan biedt zakelijk krediet uitkomst. Deze laatste financieringsvorm staat ook wel bekend als werkkapitaalfinanciering. In deze tekst zetten we de voordelen van deze financiering op een rijtje.

1. Je neemt geld op wanneer je het nodig hebt
Wanneer je als ondernemer een werkkapitaalfinanciering afsluit, zet een geldverstrekker het bedrag voor jou klaar. Hiervoor wordt een speciale rekening gebruikt. Heb je geld nodig? Dan richt jij je simpelweg tot deze rekening. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je geld opneemt. Daarnaast kies je zelf de hoogte van het bedrag je opneemt. Uiteraard kun je nooit meer opnemen dan een geldverstrekker voor jou klaar heeft gezet.

2. Je betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt
Geld lenen kost geld. Deze slogan wordt vaak gebruikt aan het einde van een reclame over een lening. Hier is geen woord aan gelogen, want je betaalt rente als je een lening afsluit. Dit is niet alleen bij particuliere leningen het geval, maar ook bij zakelijk lenen. Er zit overigens wel verschil tussen de rente van een zakelijke lening en zakelijk krediet. Bij een werkkapitaalfinanciering betaal je namelijk alleen rente over geld dat je opneemt. Hier staat wel tegenover dat de rente niet vaststaat. Het rentepercentage is vergelijkbaar met de rekening courant rente bij een bank.

3. Geld dat je aflost kun je opnieuw gebruiken
Wie een zakelijke financiering afsluit, lost maandelijks een gedeelte van het geleende bedrag af. Het bedrag bestaat enerzijds uit aflossing en anderzijds uit rente. Hoeveel je per maand aflost, hangt af van verschillende factoren. Het rentepercentage speelt hier een rol in, maar dat geldt ook voor de hoogte van het geleende bedrag. Heb je geld afgelost op een werkkapitaalfinanciering? Dan kun je dit geld opnieuw opnemen. Dit is een belangrijk verschil met een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening kun je afgelost geld namelijk niet opnieuw opnemen. Dit komt doordat een geldverstrekker het bedrag het liefst zo snel mogelijk terugkrijgt.

4. Geldverstrekker kan een werkkapitaalfinanciering verlengen
Een lening moet altijd binnen een bepaalde looptijd afgelost worden. Sluit je een zakelijke lening af? Dan bepaal je zelf de looptijd. Je kunt kiezen uit een looptijd van 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Bij een werkkapitaalfinanciering is dit niet het geval. Hier krijg je namelijk te maken met een standaard looptijd van 36 maanden. Dit betekent overigens niet dat je niet langer gebruik kunt maken van het krediet. Nee, want een geldverstrekker kan een werkkapitaalfinanciering namelijk verlengen als dit bijna ten einde loopt.

Hoe verzorg je een leuk uitje?

Previous article

Wat is Cardano en wat zijn de voordelen?

Next article

You may also like