Handig

Zo kan je gemakkelijk Duits personeel recruiten

0

Ben je op zoek naar Duits personeel? Dan heb je vast al gemerkt dat er wel wat verschillen zijn in de Nederlandse manier van werken en de Duitse manier van denken en doen. Hoe kun je nu gemakkelijk Duits personeel binnenhalen? Een paar tips.

Werken aan een goed imago

Wie wil er nu niet werken bij een goed aangeschreven bedrijf? Het imago van een bedrijf is misschien wel een van de belangrijkste factoren voor kandidaten om te solliciteren. Werken aan een goed imago als werkgever is dan ook cruciaal. De reputatie, de loopbaanmogelijkheden, de authenticiteit van het bedrijf: allemaal zaken waar sollicitanten naar kijken.

In Duitsland hecht men waarde aan status en reputatie. Recensies over je bedrijf zeggen bijvoorbeeld iets over de kwaliteit van je product en de dienstverlening. Natuurlijk wil een Duitse werknemer liever werken voor een bedrijf met vijf sterren op Trustpilot dan met 1,5 ster op Google Review. Het gaat om het gehele plaatje.

Gebruik sociale media en evenementen

Sociale media en evenementen zijn goede mogelijkheden om Duits personeel te recruiten. Bedenk je wel dat Duitsland een werknemersmarkt is. Dat houdt in dat personeel de banen voor het uitkiezen hebben. De vraag is niet meer: ‘Waarom zouden we je moeten aannemen?’, maar ‘Wat kunnen we doen om je binnen te halen?’ Met die insteek zou je op sociale media moeten proberen te werven.

Regelmatig zijn er beurzen en andere evenementen. Dat is de perfecte kans om geschikt personeel binnen te halen. Wees niet bang om op een mogelijke kandidaat af te stappen en het gesprek te beginnen over de mogelijkheden.

Een Duitse recruiter aanstellen

Misschien is je Duits niet al te best, of ben je niet zelfverzekerd genoeg om af te stappen op de soms toch wel stringente Duitser. In dat geval kan een Duitse recruiter je helpen. Je kunt er ook voor kiezen om alvast een Directeur Duitsland aan te nemen, die alle dagelijkse beslommeringen in Duitsland voor je uit handen neemt. Duitsers begrijpen elkaar het best. Dan kun jij je bezig blijven houden met de bedrijfsvoering.

Een recruiter in Duitsland snapt wat Duitse werknemers belangrijk vinden en kan zich daarbij aanpassen. Grote voordelen, dus.

Wees zakelijk en to-the-point

Wees in je communicatie kort en zakelijk. Geen koetjes en kalfjes, maar meteen op de bal spelen. Vertel over je bedrijf en waar je naar op zoek bent. En geef ook meteen aan wat je te bieden hebt. Duitsers zijn niet bang om over geld te praten, dus bereid je voor op vragen over het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Door open en eerlijk te zijn, kun je het snelst Duits personeel recruiten.

Zijn er verschillen in leren bij kledingstukken? 

Previous article

Zo maak jij jouw eetkamer compleet

Next article

You may also like